Golfové Czech Masters se letos neuskuteční. Pořadatelé akci s velkým předstihem odvolali

Golfový turnaj European Tour se letos v Česku neuskuteční. Pořadatelé Czech Masters, které mělo začít 20. srpna na hřišti Albatross u Prahy, soutěž kvůli koronaviru s předstihem zrušili. V nejisté situaci více než pět měsíců před zahájením turnaje zastavili přípravy.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěz Czech Masters z roku 2019 Thomas Pieters z Belgie

Vítěz Czech Masters z roku 2019 Thomas Pieters z Belgie | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Promotérská společnost Relmost o rozhodnutí informovala ve středeční tiskové zprávě. Krok zdůvodnila tím, že vývoj a důsledky koronavirové epidemie nelze předvídat.

Golfista Spilková bude i příští rok hrát elitní turnaj LPGA, v kvalifikaci skončila 38.

Číst článek

„Rozhodli jsme se s předstihem pro řešení, které nás jako golfové promotéry a fanoušky velice mrzí, ale které je z důvodu rozsahu příprav turnaje, zachování korektních vztahů s obchodními partnery a všemi golfovými příznivci následující: Zastavujeme přípravy a oznamujeme, že se golfový turnaj D+D REAL Czech Masters, který je součástí světové série European Tour, v roce 2020 konat nebude,“ uvedl promotér v tiskové zprávě.

Počítá ale s pořádáním turnaje v příštím roce, kdy už má v kalendáři rezervovaný termín od 19. do 22. srpna. S roční pauzou by se tak měla obnovit tradice Czech Masters, které se na Albatrossu koná od roku 2014. Loni turnaj s dotací jeden milion eur vyhrál Belgičan Thomas Pieters, který tak navázal na triumf z roku 2015.

Letos Relmost v Česku a na Slovensku neuspořádá ani plánované turnaje série Challenge Tour. Jedná se o květnové Prague Golf Challenge, červnové D+D REAL Czech Challenge a červencové D+D REAL Slovakia Challenge. I u nich počítá s obnovením v roce 2021.

European Tour kvůli koronaviru přišla už o turnaj v Nairobi, který se měl hrát tento týden. Odloženy byly dubnové turnaje v Kuala Lumpuru a čínském Šen-čenu.

Epidemie koronaviru výrazně postihla sportovní akce ve světě i v Česku. Z rozhodnutí vlády se minulý týden konal bez diváků Světový pohár v biatlonu v Novém Městě na Moravě. Od úterka se domácí pořadatelé musejí vyrovnat se zákazem všech akcí s účastí od 100 osob, který platí do odvolání.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme