Návrat krále. Tiger Woods po 14 letech vyhrál golfové Masters

Golfista Tiger Woods po osobních i zdravotních problémech završil svůj comeback mezi absolutní elitu svého sportu. Na hřišti Augusta National vyhrál turnaj Masters a po 14 letech si znovu oblékl slavné zelené sako.

Tento článek je více než rok starý.

Augusta/USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tiger Woods

Tiger Woods | Foto: Lucy Nicholson | Zdroj: Reuters

Na poslední jamku turnaje přišel absolutně soustředěný. Věděl, že si na jamkovišti může dovolit hrát na dvě rány a obě také využil. Pak už mohl Tiger Woods dát průchod emocím. Právě vyhrál golfové Masters, poprvé od roku 2005. Major turnaj vyhrál naposledy před 11 lety na US Open.

Směr Florida. Golfistka Klára Spilková se zúčastní nejprestižnější ženské golfové soutěže světa

Číst článek

43letý Američan neměl v neděli na hřišti Augusta National nejlepší den, na 18 jamek potřeboval 70 ran, dva údery pod normu hřiště. Ale hrál tak, jak potřeboval, aby o jednu ránu porazil trojici Dustin Johnson, Xander Schauffele a Brooks Koepka.

Ital Francesco Molinari, který před posledním dnem vedl, skončil o ránu zpět na děleném pátém místě. O lepší výsledek ho připravila především chyba na 12. jamce, kde poslal míček do vody. Stejný problém (a nakonec i výsledek) měl Tony Finau, který s Woodsem a Molinarim šel v závěrečném flightu.

Během čtyř dnů zahrál Tiger Woods 22 birdie (výsledků o jeden úder lepších než je norma jamky). I přes ne úplně jisté dlouhé rány se mu nejvíc dařilo na pětiparových jamkách, kde odečetl 8 ran. Jako odměnu si popáté v kariéře oblékne zelené sako pro vítěze, víckrát ho měl na sobě jen legendární Jack Nicklaus.

Zpět mezi elitní golfisty se bývalá dlouholetá světová jednička vrací po hektickém životním období. V roce 2009 přerušil kariéru, aby se pokusil zachránit manželství. To se nepovedlo a následovaly další problémy, kdy se jméno jednoho z nejpopulárnějších světových sportovců řešilo jinak než v souvislosti s golfem. V roce 2017 ho dokonce našla policie na Floridě, jak spí v autě.

Test tehdy odhalil v těle Tigera Woodse směs silných léků proti bolesti, úzkosti, na spaní a navíc THC, což je chemikálie obsažená v marihuaně. Naplno se ke golfu vrátil v roce 2018.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme