Golfista Lieser slaví historický úspěch, jako první Čech vyhrál turnaj na Challenge Tour

Golfista Ondřej Lieser se stal prvním českým vítězem turnaje na Challenge Tour. Ve španělském Cádizu dnes vyhrál díky deseti ranám pod par Andalucía Challenge, turnaj druhé nejvyšší evropské série.

Tento článek je více než rok starý.

Cádiz (Španělsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanynku zasáhl míček z hole Brookse Koepky

Golf (ilustrační foto). | Foto: Paul Childs | Zdroj: Reuters

Devětadvacetiletý Lieser sice začal v 1. kole se skóre +2, ale další tři kola odehrál pod parem (-2 a dvakrát -5). Po sobotě figuroval na děleném třetím místě a ve finálovém kole se po třech jamkách posunul do čela. Náskok díky šesti birdie navýšil na tři rány a nakonec zvítězil o dvě před Angličanem Richardem Mansellem.

Nadal vyměnil raketu za hůl a na golfovém turnaji skončil mezi profesionály šestý

Číst článek

V letošní sezoně Lieser posunuje na evropské scéně české hranice. V červenci vylepšil 13. místem maximum na elitní European Tour, začátkem října byl čtvrtý na Challenge Tour a poté ČTK řekl: "Lehkou aroganci, že jedu vyhrávat, jsem měl vždycky, ale chyběly mi zkušenosti." Nyní už je zapsán mezi šampiony.

Triumfem Lieser získal 32 tisíc eur, v přepočtu okolo 850 tisíc korun. Především se posunul v žebříčku sezony z 21. na šesté místo. Má tak šanci bojovat o kartu na European Tour, kterou letos nezíská jako jindy dvacítka nejlepších hráčů z žebříčku Challenge Tour sezony, ale kvůli pandemii koronaviru jen pět.

Příští týden je v Cádizu další turnaj, ale Lieser ho v plánu nemá. Znovu by se měl objevit až při finále Challenge Tour na Mallorce od 19. listopadu.

Na vrcholných evropských sériích dosud získala jediný český profesionální úspěch Klára Spilková, vítězka akce LET z marockého Rabatu v roce 2017.

Golfový turnaj Challenge Tour v Cádizu (dotace 200.000 eur, par 72):
1. Lieser (ČR) 278 (74+70+67+67), 2. Mansell 280 (74+67+70+69), 3. Ford (oba Angl.) 281 (72+72+69+68) a Oriol (Šp.) 281 (71+71+68+71), ...26. Matuš (ČR) 287 (71+69+72+75).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme