‚Průšvih nebude.‘ Golfistka Macková se po prvním kole na Karlštejně dělí o vedení

Golfistka Patricia Macková rozehrála výtečně turnaj Tipsport Czech Ladies Open na Karlštejně. Osmnáctiletá amatérka dokonale využila znalosti svého klubového hřiště, zahrála šest ran pod par a na akci Ladies European Tour a nižšího okruhu LET Access Series se dělí o vedení s Agathe Sauzonovou z Francie a s Johannou Gustavssonovou ze Švédska.

Tento článek je více než rok starý.

Karlštejn (Berounsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká golfová hráčka Patricie Macková

Česká golfová hráčka Patricie Macková | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Na turnaji dotovaném částkou 120 tisíc eur se v pátek ze sedmnácti domácích hráček dařilo i amatérce Janě Melichové, která je se skóre -2 na děleném 18. místě. Profesionálka Kateřina Vlašínová je díky paru na děleném 42. místě.

Macková odehrála skvělou první devítku, na které měla čtyři birdie a na pětiparové sedmičce trefila eagle. Na první odpal přitom s klidnou hlavou nešla. „Říkala jsem si, co tu vlastně dělám. Ale pak tam spadly nějaké paty, zahrála jsem dva pary, uvolnila jsem se a už jsem tušila, že to průšvih nebude,“ řekla v tiskové zprávě.

Přiznala, že znalost hřiště hrála roli. „Na osmé jamce jsem viděla spoluhráčku patovat a věděla, že to málo nadehrává. To mi došlo, že hřiště vidím jinak,“ připustila mírnou výhodu. Na druhé devítce zahrála birdie a jediné bogey.

Ve hře o cut budou v sobotu s Mackovou, Melichovou a Vlašínovou ještě amatérky Sára Kousková, Tereza Melecká či profesionálka Lucie Hinnerová.

Dařilo se Fince Sanně Nuutinenové. Vítězka turnaj LET Access na Konopišti je o ránu zpět za vedoucí trojící. „V Česku mě to prostě baví. Pěkná hřiště, výborné jídlo a dobré nealkoholické pivo,“ vyjmenovala usměvavá Finka.

Útočit o víkendu může například Angličanka Florentyna Parkerová. Vítězka tří turnajů na nejvyšší evropské sérii je s -4 na děleném 7. místě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme