Návrat po deseti měsících. Tigera Woodse doplňuje na exhibici jeho syn Charlie

Autonehoda, otevřená zlomenina a téměř roční pauza. Teď se vítěz 15 turnajů kategorie major Tiger Woods vrátil. A to se synem Charliem po svém boku. Účastní se totiž PNC Championship, tedy exhibice rodinných dvojic v Orlandu.

Florida (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Otec a syn, Tiger a Charlie Woodsovi

Otec a syn, Tiger a Charlie Woodsovi | Zdroj: Reuters

„I když to byl dlouhý a náročný rok, s nadšením oznamuji, že ho zakončím na PNC Championship se svým synem Charliem,“ oznámil Woods začátkem prosince na sociálních sítích.

Složitý rok se pro člena golfové síně slávy začal komplikovat 23. února. Na cestě do Los Angeles havaroval, s autem se přetočil na střechu. Z nehody si odnesl otevřenou zlomeninu holenní a lýtkové kosti a fraktury kotníku a chodidla. 

Jak uvedl na konci listopadu ve svém první veřejném vyjádření po zranění, je rád, že je naživu: „Mám štěstí, že jsem neumřel a taky že mám stále svou nohu. To jsou dvě hlavní věci. Jsem nesmírně vděčný těm nahoře, nejen že tu stále mohu být, ale že zvládnu chodit bez protézy.“

Teď se po golfovém trávníků skutečně prochází bez protézy. Navíc s velkým úsměvem na tváři a synem Charliem po boku. 

Oba se stejné exhibice zúčastnili i minulý rok, kdy obsadili sedmé místo. Zejména mladší z dvojice zaujal veřejnost svými dovednostmi. Jedním úderem překvapil i hvězdu NBA LeBrona Jamese, který počin mladíka okomentoval na sociálních sítích.

V letošním ročníku drží po prvním dnu pátou příčku. „Kdybyste se mě před třemi měsíci zeptali, jestli tady budu hrát, nejspíš bych odpověděl ne. Ale je to skvělé. Jsem moc rád, že jsem tu zpátky. Hraju se synem a moc si to užíváme,“ řekl Woods pro ESPN

Dvanáctiletý Charlie je ke golfu vedený už od malička. Před rokem se mu podařilo ovládnout juniorský turnaj na Floridě. Talent ale rozhodně není to jediné, co po svém otci zdědil. 

PGA Tour, organizátor hlavních profesionálních golfových tour ve Spojených státech amerických, připravil pro Woodse staršího video, ve kterém srovnává jeho a synovy návyky a pohyby. 

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme