Divačka chce žalovat pořadatele Ryder Cupu, po zásahu míčkem do hlavy už neuvidí na jedno oko

Golfový Ryder Cup ve Francii bude mít podle všeho soudní dohru. Jedna z divaček hodlá podat žalobu na organizátory kvůli tomu, že ji do hlavy zasáhl míček po odpalu Američana Brookse Koepky a způsobil jí vážné zranění pravého oka, na které nyní nevidí. Devětačtyřicetiletá žena bude požadovat odškodnění, aby pokryla náklady na léčbu.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanynku zasáhl míček z hole Brookse Koepky

Fanynku zasáhl míček z hole Brookse Koepky | Foto: Paul Childs | Zdroj: Reuters

Míček po nepovedeném Koepkově odpalu trefil Corine Remandeovou do hlavy v pátek na úvod tradičního turnaje mezi týmy Evropy a USA. „Stalo se to strašně rychle. Ani jsem necítila bolest, když mě míček zasáhl. Ale najednou se začala hrnout krev,“ popsala golfová fanynka incident, který pro ni bude mít trvalé následky.

Golfisté Evropy v Ryder Cupu jasně porazili výběr USA. Vítěz čtrnácti majorů Tiger Woods nezískal ani bod

Číst článek

„Vyšetření ukázalo zlomeninu očnice a explozi oční bulvy,“ řekla žena agentuře AFP. Lékařům v pařížské nemocnici se podařilo bulvu sešít, ale na pravé oko už neuvidí.

Z neštěstí viní organizátory. „Samozřejmě je odpovědnost na jejich straně. Pořadatelé nekřičeli žádné varování, když míček letěl mezi diváky,“ uvedla velká golfová fanynka, jež na Ryder Cup cestovala z Egypta, kde pracuje.

Osmadvacetiletý Koepka se jí hned na místě omluvil a věnoval jí podepsanou rukavici. Trojnásobný vítěz turnajů kategorie major byl po incidentu viditelně otřesený a předvedl několik nepovedených úderů. „Na něj naštvaná nejsem. Ale od organizátorů jsem od té doby, co mě odvezli, nic neslyšela,“ postěžovala si poškozená žena.

Od pořadatelů chce částku, která by pokryla léčbu. „Více než cokoli jiného chci, aby se postarali o všechny lékařské výlohy, aby se vyloučilo riziko infekce,“ řekla Remandeová.

Představitelé European Tour, jež byla spolupořadatelem turnaje poblíž Paříže, plánují nehodu sami vyšetřit.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme