Woods vs. Mickelson. Golfové hvězdy se v přímém souboji utkají o 9 milionů dolarů

Oba patří k výrazným osobnostem světového golfu a teď se utkají ve výjimečném zápase. Velcí rivalové Tiger Woods a Phil Mickelson si zahrají jeden na jednoho na osmnácti jamkách o 9 milionů dolarů.

Las Vegas Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Phil Mickelson a Tiger Woods

Phil Mickelson a Tiger Woods | Foto: Kyle Terada-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Souboj Tigera Woodse a Phila Mickelsona bude hodně specifický. Golfisté odehrají 18 jamek sami, společnost jim budou dělat pouze jejich nosiči a televizní kamery. Ve hře je 9 milionů dolarů.

Spilková už shání bydlení v Americe, postupem na LPGA si splnila sen

Číst článek

Zároveň budou mít po celou dobu na sobě mikrofon, takže diváci, kteří si tento přenos zaplatí, uslyší všechno, co si Woods s Mickelsonem řeknou.

„Dnes už se stává celkem běžně, že hráči i při oficiálních turnajích dávají rozhovory na mikrofon během vlastní hry, to dřív bylo nemyslitelné, ale tohle bude extrém,“ říká Radiožurnálu golfový komentátor Čeněk Lorenc.

Oba golfisté už se v týdnu drobně provokovali a hecovali během tiskových konferencí. Zároveň ale bylo na obou znát, že v souboji půjde o hodně.

„Tohle je trochu jiný typ zápasu. Nic to ale nemění na tom, že jeden bude chtít toho druhého zničit. Vím, že to je taky trochu zábava pro diváky, ale na druhou stranu já s tímhle chlapem nikdy nechci prohrát,“ usmíval se Tiger Woods.

Pro Mickelsona bude souboj možná ještě prestižnější. Během své kariéry přece jen byl trochu ve Woodsově stínu.

„Tenhle chlap mě na majorech a turnajích porážel tolik let! Bylo by pro mě ohromným zadostiučiněním, kdybych mu to teď mohl vrátit. Během jednoho dne mám šanci zbavit se veškeré frustrace, kterou mi způsoboval a cítit se mnohem lépe,“ prohlásil.

200 tisíc dolarů za první birdie

Formát utkání je takový, že pokud hráč na jamce zahraje nižší skóre, získává bod. A kdo bude mít na konci víc bodů, zvítězí.

Sázkové kanceláře favorizují Tigera Woodse. „Kdyby měli hrát na rány, taky bych favorizoval Tigera, ale v jamkové hře se může stát cokoli. Mírným favoritem bude Tiger Woods, ale neodepisujme Phila Mickelsona. Tenhle formát mu sedí,“ není si tak jistý Čeněk Lorenc.

Prestižní souboj ještě golfisté zpestřili sázkou, že první kdo dá birdie, tedy jednu ránu pod par, zaplatí druhému 200 tisíc dolarů. Zápas Tigera Woodse a Phila Mickelsona, nazvaný jednoduše The Match, začne v Las Vegas ve tři hodiny odpoledne, tedy o půlnoci českého času.

⛳ The $9 million match between Tiger Woods and Phil Mickelson in Las Vegas!

🤔Who's the better player?

#CapitalOnesTheMatch

16:29 – 23. 11. 2018

2

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme