Hvězda gymnastiky je zpátky. Pětinásobná medailistka Bilesová po dvou letech zase soutěží

Na olympijských hrách v Riu získala pět medailí, z toho čtyři zlaté. Od té doby nezávodila. Přesně 711 dní. Moc netrénovala, cestovala, účastnila se televizní reality show. Teď se vrátila a je zase nejlepší. Alespoň v USA. Řeč je o sportovní gymnastce Simone Bilesové, která na závodech U.S. Classic s přehledem vyhrála, a zažívá tak velký návrat mezi gymnastickou elitu.

Columbus Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gymnastická hala v Columbusu po zaslechnutí jména Simone Biles šílela. Americká gymnastka se vrací k závodění. Odborníci ji považují za jednu z nejlepších gymnastek historie. Už na hrách v Riu byla skvělá, teď je ale ještě lepší. Před domácím publikem předvedla takový výkon, že na třech ze čtyř nářadí získala nejvyšší známku za rok 2018.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hvězda gymnastiky je zpátky. Pětinásobná medailistka Bilesová po dvou letech zase soutěží

„Myslím, že jsme na správné cestě. Je před námi ale ještě spousta práce - na psychice, na koncentraci. Ale tady a teď jsme na tom opravdu dobře,“ usmívala se Bilesová.

I s jedním pádem na bradlech celý závod vyhrála, když o více než dva body porazila úřadující mistryní světa ve víceboji Morgan Hurdovou. Komentátor americké televize NBC výkon Bilesové okomentoval jednou větou: „Bezpochyby je to nejlepší gymnastka na světě. Znovu.“

Hitlerovi navzdory. Před 110 lety se narodil gymnasta Hudec, který získal zlato na olympiádě v Berlíně

Číst článek

Olympijská vítězka Nastia Liukinová o Bilesové řekla, že ji každý jen pronásleduje, že je motivací pro všechny. Na U.S. Classic si to uvědomovala i samotná Bilesová.

„Jsem tu poosmé, některé gymnastky tady závodí poprvé. To je bláznivé. Ale je to pro mě inspirující vést ostatní a dát jim možnost učit se od starších,“ řekla jednadvacetiletá gymnastka.

Před nadcházejícím mistrovství světa dala Simone Bilesová světu jasnou zprávu: „Je to těžké odhadovat, ale plán je takový, že budu závodit následující dva roky. Vracím se zpět a uvidíme, co z toho vzejde.“

Světový šampionát začíná v katarském Dauhá 18. října. A tam už Simone Bilesová nebude závodit jen s Američankami, ale s celým světem.

Barbora Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme