Hamilton ovládl Velkou cenu Singapuru. Vettel či Räikkönen nedojeli

Velkou cenu Singapuru formule 1 vyhrál Lewis Hamilton z Mercedesu a udělal velký krok k zisku čtvrtého titulu mistra světa, protože jeho největší rival Sebastian Vettel z Ferrari po kolizi v první zatáčce nedokončil. Britský pilot si připsal třetí triumf za sebou a šest závodů před koncem má na prvním místě průběžného pořadí náskok 28 bodů před německým konkurentem.

Tento článek je více než rok starý.

Singapur (Aktualizováno: 16:28 17. 9. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lídr seriálu Lewis Hamilton slaví vítězství s týmovým kolegou z Mercedesu Valtterim Bottasem.

Lídr seriálu Lewis Hamilton slaví vítězství s týmovým kolegou z Mercedesu Valtterim Bottasem. | Foto: Jeremy Lee | Zdroj: Reuters

Noční závod, který se jel poprvé v jeho desetileté existenci v dešti, měl přitom být velkou šancí německého pilota vrátit se do čela šampionátu. Vettel odstartoval z prvního místa a Hamilton až z pátého, technický okruh Marina Bay navíc vozům Mercedes dlouhodobě nevyhovuje a naopak sedí Ferrari. Všechny předpoklady však vzaly za své už v první zatáčce.

Hned po startu totiž došlo ke kolizi Vettela s finským kolegou z Ferrari Kimim Räikkönenem a Maxem Verstappenem z Red Bullu. Pro všechny tři závod předčasně skončil, pro nizozemského pilota šlo navíc už o sedmý nedokončený závod z dosavadních 14 Velkých cen v sezoně.

Konečné pořadí Velké ceny Singapuru: 1. Hamilton (Mercedes), 2. Ricciardo (Red Bull), 3. Bottas (Mercedes), 4. Sainz (Toro Rosso), 5. Pérez (Force India), 6. Palmer (Renault), 7. Vandoorne (McLaren), 8. Stroll (Williams), 9. Grosjean (Haas), 10. Ocon (Force India).

Závod nedokončili Räikkönen, Verstappen, Vettel, Alonso, Kvjat, Ericsson, Hülkenberg a Magnussen.

Lewis Hamilton pronásledovaný Danielem Ricciardem z Red Bullu | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

ČTK, jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme