Hamilton udržel náskok. Vyhrál Velkou cenu Belgie a v čele seriálu dotahuje Vettela

Lewis Hamilton kraloval na nejdelším okruhu formule 1. V belgickém Spa-Francorchamps udržel první místo ze startovního roštu před Sebastianem Vettelem z týmu Ferrari.

Spa-Francorchamps Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hamilton absolvoval GP Belgie s Vettelem v zádech, ale náskok udržel

Hamilton absolvoval GP Belgie s Vettelem v zádech, ale náskok udržel | Zdroj: Reuters

Na druhém místě za Hamiltonem dojel Sebastian Vettel, který dále vede celkové pořadí seriálu. Po 12. závodě z dvaceti má 220 bodů, Hamilton o sedm méně. 

Start proběhl zcela bez problémů a první čtyřka, to jest piloti Ferrari a Mercedesu si zachovali své pozice. Mile potěšil Fernando Alonso, který poskočil o čtyři místa na sedmé místo. Během závodu se, jak už je této sezoně obvyklé, propadal.

Po 30 kolech se o poprask postaral Sergio Perez, který poměrně nevybíravě zavřel svého týmového kolegu Ocona, kterému poničil přední křídlo. Na trať vyjel safety car, všechna auta se seřadila za sebe a po jeho odjezdu se začalo znovu závodit.

Vettel z Hamiltonem závodili na ostří nože a Vettel se dostal na úroveň Hamiltona, ale nedokázal ho předjet a to i přesto, že měl obuté superměkké pneumatiky, které jsou rychlejší než než ty, které měl Hamilton. Ten ale předvedl v závěru závodu bezchybnou jízdu a dojel si pro 58. vítězství v kariéře.

Za nejlepšími piloty této sezony se strhla bitva o třetí místo, ze které vyšel nejlépe Daniel. Tomu se povedlo předjet Bottase, který následně probrzdil a ztratil ještě jednu pozici ve prospěch Räikkönena s Ferrari. Ricciardo skončil, třetí Räikkönen čtvrtý a Bottas pátý.

Seriál Formule 1 se nyní rychle přesouvá do Itálie, další závod hostí už v závěru příštího týdne okruh v Imole. 

dpr, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme