Hamilton vyrovnal Schumachera. Ve Spa vyhrál svou 68. kvalifikaci

Z pole position do Velké ceny Belgie vyjede Lewis Hamilton. Brit na okruhu ve Spa porazil o čtvrt vteřiny Sebastiana Vettela a zároveň vyrovnal Michaela Schumachera v počtu prvních míst na startovním roštu.

Tento článek je více než rok starý.

Spa-Francorchamps Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton | Zdroj: Reuters

„Je to jeden z mých nejoblíbenějších okruhů a tohle je splněný sen. Mám nejlepší práci na světě,“ hledal slova Lewis Hamilton po vítězné kvalifikaci na belgickém okruhu ve Spa.

Svůj nejrychlejší okruh během kvalifikace na velkou cenu Belgie zvládl za 1 minutu, 42 vteřin a 553 tisícin. O 242 tisícin vteřiny překonal Sebastiana Vettela z týmu Ferrari.

Pro Brita je to už 68. pole position v kariéře, čímž vyrovnal Michaela Schumachera. Na cílové rovince mu jménem rodiny závodníka po těžkém zranění gratuloval Ross Brawn.

„Nezbývá mi než říct velké díky, nezbývá mi než doufat, že se uzdraví, vždycky jsem k němu vzhlížel, jsem rád, že s ním mohu sdílet rekord v počtu pole positions, ale on vždycky bude nejlepší,“ řekl Hamilton.

Z druhé řady odstartují do zítřejší Velké ceny Belgie další dva závodníci z Mercedesu a Ferrari, zároveň Finové Valterri Bottas a Kimi Räikkönen.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme