Zemřela mistryně světa Hana Sitnianská-Mičechová, legendě české moderní gymnastiky bylo 74 let

Ve věku 74 let v pátek v Praze zemřela Hana Sitnianská-Mičechová, nejlepší česká moderní gymnastka historie. Trojnásobná mistryně světa podlehla dlouhé těžké nemoci. Z pověření pozůstalých o tom informovala rodinná přítelkyně Andrea Žbodáková.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hana Sitnianská-Mičechová se v roce 1965 stala na šampionátu v Praze mistryní světa ve víceboji, další titul přidala za cvičení s náčiním a za sestavu bez náčiní získala bronz. O dva roky později v Kodani přidala prvenství za cvičení se švihadlem a ve víceboji skončila pátá.

Po skončení kariéry byla úspěšnou trenérkou a mezinárodní rozhodčí. Pod jejím vedením vybojovala v roce 1979 na MS v Londýně Zuzana Záveská bronz za cvičení se švihadlem.

V roce 2003 byla Sitnianská-Mičechová vyhlášena nejlepší československou moderní gymnastkou všech dob. Za mimořádný přínos pro rozvoj moderní gymnastiky byla o pět let později uvedena do gymnastické Síně slávy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme