Vydařená odveta. Házenkáři vyhráli v Bělorusku mají blízko mistrovství Evropy

Čeští házenkáři zvítězili ve čtvrtém z šesti zápasů kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2020 v Bělorusku 26:24 a soupeři oplatili středeční domácí porážku o gól v Plzni. Reprezentanti si připsali třetí výhru ve čtyřčlenné skupině a jsou blízko postupu na šampionát.

Tento článek je více než rok starý.

Minsk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští házenkáři vyhráli v Bělorusku

Čeští házenkáři vyhráli v Bělorusku | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Český celek navázal na podzimní vítězství doma s Finskem a v Bosně a Hercegovině a vede tabulku o dva body před Běloruskem a Bosnou, která ještě dnes hraje s Finskem. Na šampionát v příštím roce postoupí první dva týmy z každé skupiny a čtyři nejlepší celky ze třetích míst. Na turnaji bude poprvé v historii startovat 24 účastníků.

Poradil bych klukům totéž, nelitoval kouč házenkářů Kubeš taktiky hrát proti Bělorusku na vítězství

Číst článek

Reprezentanti, kteří obhajují nečekané šesté místo z posledního mistrovství Evropy, zakončí kvalifikační skupinu v červnu zápasy ve Finsku a doma s Bosnou.

Český celek hrál od úvodu mnohem lépe a soustředěněji než v Plzni, kde gólem v poslední minutě prohrál 30:31. Reprezentanti dobře bránili, mezi tyčemi se dařilo Mrkvovi a po několika rychlých brejcích šli hosté brzy do tříbrankového vedení.

Soupeř ještě do přestávky snížil na 12:13 a v úvodu druhého poločasu se oba celky střídaly ve vedení. Bělorusové, kteří na posledních dvou evropských šampionátech skončili desátí, pak měli chvíli navrch, ale poslední desetiminutovka patřil Čechům.

V brance předvedl několik důležitých zákroků druhý gólman Galia, domácí jednou trefili tyč a Zdráhala následně poslal národní celek do vedení 23:21. Češi si v závěru udržovali dvoubrankové vedení a definitivně pak rozhodl Petrovský trefou na 26:23. Osmi brankami pomohl hostům k vítězství Kašpárek.

Utkání skupiny 5 kvalifikace o postup na ME 2020 házenkářů v Minsku:
Bělorusko - ČR 24:26 (12:13)
Sestava a branky ČR: Mrkva, Galia - Hrstka 4, Bečvář 1, Horák 3, Kašpárek 8, Babák 4, Číp 1, Petrovský 4, Vančo, Zdráhala 1, Patzel, Solák, Užek, Mubenzem, Zeman.
Nejvíce branek Běloruska: Baranov 5, Jurynok 4. Rozhodčí: Andorka, Hucker (oba Maď.). Sedmimetrové hody: 4/4 - 3/2. Vyloučení: 2:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme