Rozhodovací schopnosti mají na úplně jiné úrovni, oceňuje španělské házenkáře brankář Mrkva

Čeští házenkáři úvodní zápas čtvrtfinálové skupiny mistrovství Evropy se Španělskem prohráli. Ve Vídni podlehli obhájcům titulu 25:31 a v tabulce zůstávají bez bodu. Národní tým se musel v zápase vyrovnat s netradiční španělskou defenzivou.

Vídeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář české házenkářské reprezentace Tomáš Mrkva

Brankář české házenkářské reprezentace Tomáš Mrkva | Zdroj: Reuters

Senzace se nekonala, ale český tým předvedl bojovný výkon a zatímco předloni na Euru v Chorvatsku podlehli Španělům 15:32, ve čtvrtek ve Vídni byl rozdíl pouze šestibrankový.

Házenkáři na úvod čtvrtfinálové skupiny podlehli Španělsku. Obhájci titulu vyhráli o šest gólů

Číst článek

Podle Romana Bečváře zvolili úřadující mistři Evropy nepříjemnou taktiku, kdy hráči vybíhají ze zatažené obrany a dostávají soupeře pod tlak. K tomu navíc během zápasu střídají jednotlivé systémy.

„Oni to jakoby mění. Najedou vyběhnou, hrajou to dobře, přeskakují sem, tam a je to takové divné, nejsme na to zvyklí,“ snažil se Radiožurnálu popsat hru soupeře Bečvář.

Od stavu 19:24 inkasovali Češi pětkrát po sobě a v 53. minutě ztráceli už deset gólů. V závěru dokázali skóre už jen zkorigovat. I tak uhráli se Španělskem dosud nejlepší výsledek ze všech týmů na turnaji, v základní skupině obhájce titulu pokaždé zvítězil nejméně o sedm branek.

Úplně jiná liga

Brankář české reprezentace Tomáš Mrkva ale své spoluhráče ocenil, že dokázali s favorizovanými Španěly držet do určité fáze utkání krok.

„Je tam jasně vidět, že ty rozhodovací schopnosti mají na úplně jiné úrovni. Myslím, že pár mých spoluhráčů se s tím ani nikdy nesetkalo, ale jako tým jsme dokázali až do 43. minuty držet otevřený zápas a to nám může dodat sebevědomí do dalších zápasů,“ zhodnotil vystoupení českého týmu Mrkva.

Mirko Vasić, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme