České házenkářky prohrály v osmifinále mistrovství světa s Korejkami a jsou bez šance na postup

České házenkářky na mistrovství světa ve Španělsku na úvod osmifinálové skupiny prohrály s Jižní Koreou 26:32 a ztratily i teoretickou šanci na postup do čtvrtfinále. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného nabraly rozhodující manko už v nepovedeném prvním poločase, po němž ztrácely sedm branek. Po změně stran reprezentantky dokázaly snížit na rozdíl dvou gólů, ale závěr opět patřil úřadujícím asijským šampionkám.

Tento článek je více než rok starý.

Granollers (Španělsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká házenkářka Veronika Malá

Česká házenkářka Veronika Malá | Foto: Alžběta Vejrostová | Zdroj: chf.cz

Český tým po pondělním vítězství nad Slovenskem prošel do osmifinálové fáze z třetího místa základní skupiny a nepřenesl si dál žádný bod. Reprezentantky zůstaly v šestičlenné skupině na nule i po duelu s Korejkami a už nemohou skončit na prvních dvou místech, která zaručují postup do vyřazovacích bojů.

Házenkářky zvládly na světovém šampionátu derby se Slovenskem a postoupily do další fáze

Číst článek

Ve zbylých dvou zápasech osmifinálové části se Bašného svěřenkyně utkají v pátek s Dánskem a v neděli s Kongem.

Český tým po pondělním vítězství nad Slovenskem prošel do osmifinálové fáze z třetího místa základní skupiny a nepřenesl si dál žádný bod. Reprezentantky zůstaly v šestičlenné skupině na nule i po duelu s Korejkami a už nemohou skončit na prvních dvou místech, která zaručují postup do vyřazovacích bojů. Ve zbylých dvou zápasech osmifinálové části se Bašného svěřenkyně utkají v pátek s Dánskem a v neděli s Kongem.

Český celek v jediném předchozím vzájemném duelu v samostatné historii podlehl Korejkám na šampionátu v roce 1997 26:29 a dobře nezačal ani tentokrát. Bašného tým, který se na rozdíl od soupeřek musel po základní skupině přesunout, sice otevřel skóre, ale pak celou první půli dominoval asijský šampion a čtvrtfinalista letošních olympijských her.

Korejky dělaly českému týmu velké problémy vířivým pohybem i nápaditým útokem a už po necelých 10 minutách vedly 7:2. Bašný zareagoval oddychovým časem, ale mistryně světa z roku 1995 pět minut před pauzou vedly dokonce o deset branek. Český tým se trápil hlavně v obraně a za úvodní dějství inkasoval dvacetkrát. Do poločasu aspoň snížil na 13:20.

Češky se po změně stran na chvíli výrazně zvedly a zdálo se, že se vracejí do hry o body. Po sérii čtyř branek se Bašného svěřenkyně těsně za polovinou druhého dějství přiblížily na 22:24, ale poté čtyřikrát za sebou inkasovaly a Korejky znovu získaly kontrolu nad utkáním. Závěr už národní tým zdramatizovat nedokázal.

Na minulém mistrovství světa předloni reprezentantky chyběly, ale před čtyřmi lety nečekaně došly až do čtvrtfinále a konečným osmým místem stanovily nejlepší výsledek v samostatné historii. Za působení Bašného postoupily Češky na MS ještě v roce 2013, kdy obsadily 15. příčku.

ČR - Korea 26:32 (13:20)

Sestava a branky ČR: Řezáčová, Kudláčková - Knedlíková 4, Polášková, Kordovská 2, Andrýsková, Mikulášková, Hurychová, Stříšková 2, Franková 1, Zachová 2, Kovařová 5, Jeřábková 1, V. Malá 2, Holanová 1, Cholevová 6.

Rozhodčí: A. Covalciuc, I. Covalciuc (oba Mold.). Sedmimetrové hody: 2/0 - 4/2. Vyloučení: 0:2. Diváci: 542.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme