Čeští házenkáři mohou proti silnému Islandu vykročit k postupu na mistrovství Evropy, požene je plná hala

Čeští házenkáři můžou udělat výrazný krok k postupu na evropský šampionát. Ve středu večer v kvalifikaci vyzvou doma Island, a před zřejmě nejdůležitějším zápasem roku vzývají podporu z tribun. Po fanoušcích chtějí, aby v Brně vytvořili „červené peklo“.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český házenkář Vít Reichl v zápase proti Švédsku

Český házenkář Vít Reichl v zápase proti Švédsku | Foto: Petter Arvidson | Zdroj: Reuters

Aréna ve Vodově ulici v Brně je skoro vyprodaná – k dispozici zbývá už jen pár vstupenek. Příznivci, kteří na zápas přijdou, mají jednoduchý úkol: vzít si červené tričko a spolu s oficiálním kotlem reprezentace, který bude na utkání českým házenkářům fandit poprvé v historii, uvařit Islanďany v takzvaném červeném pekle.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští házenkáři mohou udělat důležitý krok směrem k mistrovství Evropy, v cestě jim stojí Island

„Myslím, že mluvím za všechny, když řeknu, že se hrozně moc těšíme. Hala je super, bude vyprodáno, snad diváky potěšíme vítězstvím,“ těší se pivot národního týmu Vít Reichl.

Ten si ale uvědomuje sílu protivníka ze severu Evropy. I když má Island zhruba stejně obyvatel jako Brno, patří v házené mezi širší světovou špičku. Na nedávno skončeném mistrovství světa, kam Češi nepostoupili, obsadili Islanďané 12. místo a mířili ještě výš.

Hraní v nejlepším klubu světa mi dodalo elán, říká házenkářský brankář Mrkva o angažmá v Kielu

Číst článek

„Island je top tým, mají hrozně rychlý přechod. Střední spojku Kristjánssona bude hrozně těžké uhlídat,“ popisuje pro Radiožurnál Reichl hlavní zbraně Islandu.

Zmíněný Viggó Kristjánsson je aktuálně čtvrtým nejlepším střelcem německé Bundesligy – osu týmu tvoří ještě další spojky s mezinárodní praxí Ómar Ingi Magnússon s Aronem Pálmarssonem, a také křídelník Bjarki Elísson. Dohromady dala tato čtveřice víc než 1300 reprezentačních branek.

„Island je jeden z top pěti nebo šesti celků světa. Má výborné hráče v nejlepších klubech po celé Evropě. Slyšel jsem, že by měla být plná hala. Fanoušci musí být naším osmým hráčem,“ myslí si trenér českých házenkářů Španěl Xavier Sabaté.

Sestřih utkání Island - Izrael

Pokud reprezentanti zvítězí, udělají důležitý krok k postupu na mistrovství Evropy. V posledních třech zápasech kvalifikace by jim stačilo k účasti mezi kontinentální elitou jediné vítězství.

Zápas českých házenkářů v očekávaném „červeném pekle“ proti Islanďanům začne ve 20.15. Radiožurnál Sport souboj přiblíží v pořadu S mikrofonem za sportem, na Radiožurnálu uslyšíte reportážní vstupy.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme