Házenkářům před ME chybí hráči kvůli koronaviru. ‚Jdeme do toho s hodinovou přípravou,‘ říká Trtík

Čeští házenkáři se sešli před kvalifikací o postup na mistrovství Evropy. Přestože se po lednových zkušenostech s nákazou koronavirem snažili vytvořit co nejbezpečnější prostředí, všichni nominovaní na sraz do Ostravy nedorazili.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rastislav Trtík na snímku z roku 2016 ještě jako trenér Tatranu Prešov

Rastislav Trtík na snímku z roku 2016 ještě jako trenér Tatranu Prešov | Zdroj: Profimedia

„V současné době tady v prvním týmu máme devět zdravých hráčů, dva čekají na výsledky testů a další tři se mají dostavit. Dohromady nás do Moskvy bude čtrnáct,“ popisuje Radiožurnálu velké komplikace trenér reprezentace Rastislav Trtík.

Z původní nominace mu před nedělním a pondělním srazem vypadli čtyři házenkáři z české extraligy a šest hráčů z Německa. Při návratu ze srazu by totiž museli do dlouhé karantény.

Přehrát

00:00 / 00:00

Házenkářský trenér Rastislav Trtík o víkendu přijímal před kvalifikačními zápasy o mistrovství Evropy přijímal omluvenky reprezentantů – hlavně těch z Německa

„Hlavní osu družstva tvoří hráči Bundesligy a naši západní sousedé reagují na situaci v naší republice. Vzhledem k tomu, jak se vyvíjí, je (délka karantény) posunuta teď od 8. března na 14 dnů,“ vysvětluje házenkářský kouč.

Trenérský štáb tak doplnil první tým o čtyři hráče ze záložního mužstva a po jednom úterním tréninku odletí na otočku k prvnímu kvalifikačnímu utkání do Ruska. Reprezentace se po obrovských komplikacích navíc k ostrému a důležitému utkání sejde po 14 měsících.

„Měl jsem představy o tom, jak ten s tím a ten s tím bude hrát, jak spojím klubové spolupráce jednotlivých hráčů. Úplně všechno se mi to rozpadlo. Jdeme do toho s denní přípravou. Jakou denní přípravou? S hodinovou přípravou! Máme jeden trénink,“ dodává Trtík.

Po středečním utkání v Moskvě s Ruskem nastoupí česká reprezentace v pátek v Brně proti Faerským ostrovům. V neděli na stejném místě odehraje odvetu s Ruskem.

„Každý si to uvědomuje, že konečně začíná doba, protože jsme přišli o mistrovství světa, abychom mohli nosit dres a reprezentovat Českou republiku,“ doplňuje z izolované házenkářské bubliny Trtíkův asistent a zároveň zkušený reprezentační brankář Martin Galia.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme