Světovým házenkářem roku je Dán Hansen, ženám vládla Neaguová z Rumunska

Světovým házenkářem roku byl vyhlášen potřetí v kariéře Dán Mikkel Hansen. Ženskou část ankety mezinárodní federace IHF vyhrála Rumunka Cristina Neaguová, jež stanovila nový absolutní rekord již čtvrtým prvenstvím.

Basilej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristina Neaguová (vlevo) je hlavní hvězdou rumunského výběru

Rumunka Cristina Neaguová | Foto: Damir Sagojl | Zdroj: Reuters

Jednatřicetiletá levá spojka Hansen získal ocenění už v letech 2011 a 2015 a třetím vítězstvím se vyrovnal Francouzovi Nikolovi Karabaticovi. Loni byl hráč Paris Saint-Germain s dánskou reprezentací čtvrtý na mistrovství Evropy a dostal se do All Star Teamu turnaje.

Letos v lednu dotáhl Hansen Dány k titulu mistrů světa coby nejlepší střelec šampionátu se 72 góly. Byl také vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje.

Třicetiletá Neaguová byla loni v dresu Bukurešti nejlepší střelkyní Ligy mistrů a na prosincovém mistrovství Evropy pomohla Rumunsku k postupu do semifinále. Anketu už vyhrála v letech 2010, 2015 a 2016.

Das ist mal verdient! Mikkel Hansen ist zum dritten Mal in seiner Karriere Welthandballer des Jahres. Bei den Frauen wurde die Rumänin Cristina Neagu zum vierten Welthandballerin des Jahres.
Glückwunsch an beide! 👏👏

17:13 – 18. 03. 2019

5 45

Nejlepší házenkáři světa byli vyhlášeni po roční pauze, loni se totiž cena neudělovala kvůli nízké účasti hlasujících. Jako jediný Čech v historii získal toto ocenění Filip Jícha za rok 2010.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme