Organizátoři Interligy házenkářek se museli vypořádat s opatřeními ve dvou zemích, hrát se ale bude

Pořádání sportovních soutěží je v současnosti náročné i v jedné zemi, natož ve dvou. O to těžší to tak letos má Interliga házenkářek. Její organizátoři se museli vypořádat s koronavirovými pravidly ve dvou státech - v Česku a na Slovensku.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: CC0 Public Domain | Zdroj: Pixabay

„Shodli jsme se na jednoznačném závěru - může se stát cokoliv, ale na jakoukoliv situaci jsme připravení,“ říká pro Radiožurnál ředitel soutěže Peter Brunovský ze Slovenského svazu házené, který teď řídí ženskou interligu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Organizátoři Interligy házenkářek se museli vypořádat s opatřeními ve dvou zemích, hrát se ale bude

Soutěže se zúčastní osm českých a čtyři slovenské týmy. Při tvorbě pravidel spojených s koronavirem se museli organizátoři vyrovnat na rozdíl od většiny jiných sportů s opatřeními v obou zemích zároveň.

„Připravili jsme osmistránkový manuál, který jsme konzultovali i s českou stranou. Ta opatření jsou v mnohém dost podobná,“ popisuje Brunovský.

Počítá se i s případným odkládáním zápasů, pokud se by v některém z týmů objevily pozitivní testy na nový koronavirus. Jedna věc ale zatím v interlize házenkářek není – pravidelné testování.

Nejedu tam za sluncem, říká kapitán házenkářské reprezentace Zdráhala o exotickém angažmá

Číst článek

„V dlouhodobých soutěžích má význam testovat jen pravidelně a častěji a to je tak finančně náročné, že to jde jen s podporou státu. Jsou určitě přísliby, ale zatím nejsou potvrzené,“ vysvětluje.

Hrát se ale bude a podle Petera Brunovského by interligu házenkářek zastavilo jen zhoršení epidemiologické situace, které by například omezilo cestování mezi Českem a Slovenskem.

Házenkářské kluby až na výjimky nepatří mezi nejbohatší sportovní organizace, a musely se tak srovnat s nestandardním obdobím.

„Jsou kluby, které mají menší či větší finanční problémy. Víme, že Veselí nad Moravou se muselo z finančních důvodů odhlásit, jinak jsou všechny kluby stabilizované,“ dodává Brunovský.

tat, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme