Druhý zápas, druhá výhra. Házenkáři zvládli i kvalifikační zápas v Bosně

Čeští házenkáři mají po dvou zápasech kvalifikace o mistrovství Evropy plný počet čtyř bodů. Po výhře nad Finskem zvládli i druhý zápas a zvítězili v Bosně a Hercegovině o pět branek.

Tento článek je více než rok starý.

Tuzla Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislav Kašpárek při střelbě

Stanislav Kašpárek při střelbě | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Reprezentanti navázali na středeční úvodní domácí vítězství nad Finskem a se čtyřmi body vedou čtyřčlennou kvalifikační skupinu. Bosna a Bělorusko ztrácejí dva body.

Úspěšný vstup do evropské kvalifikace. Házenkáři porazili Finsko 31:27

Číst článek

Na šampionátu bude poprvé startovat 24 týmů, díky čemuž se zvýšil počet postupujících z kvalifikace. Na mistrovství projdou první dva celky z každé skupiny a k nim přibudou ještě čtyři nejlepší týmy z třetích míst.

Kvalifikace bude pokračovat v dubnu a vyvrcholí v červnu. Reprezentanti obhajují nečekané šesté místo z letošního Eura v Chorvatsku.

Bosňané, kteří ještě nikdy nestartovali na evropském šampionátu, na úvod kvalifikace nečekaně vyhráli v Bělorusku, dnes se jim ale nedařilo. Do českého týmu se vrátil po nemoci uzdravený kapitán a nejlepší střelec lednového Eura Zdráhala a se spoluhráči od poloviny první půle dominovali.

Hosté v Tuzle výborně bránili, mohli se spolehnout na skvěle chytajícího Galiu a prosazovali se z bleskových brejků do otevřené defenzivy. Díky protiútokům si Češi vytvořili ve 22. minutě tříbrankový náskok a v poločase šli do kabin s vedením 12:10.

Po přestávce Galia zářil ještě více, zlikvidoval řadu vyložených šancí a jeho spoluhráči postupně navyšovali vedení. Díky sérii tří gólů vedli hosté po Hrstkově úniku ve 40. minutě už 17:11 a Bosňané rezignovali. V 49. minutě se dokonce prosadil přes celé hřiště do prázdné branky i Galia a následně Zdráhala posunul reprezentaci už do osmigólového vedení.
Zbytek zápasu se už jen dohrával a bouřlivé bosenské publikum dokonce v závěru sportovně zatleskalo českému brankáři za dva zákroky po sobě. Domácí ještě dokázali zkorigovat skóre na rozdíl pěti gólů. Češi vyhráli soutěžní utkání venku téměř po třech letech

Utkání skupiny 5 kvalifikace o postup na mistrovství Evropy házenkářů v Tuzle:
Bosna a Hercegovina - ČR 20:25 (10:12)
Sestava ČR: Galia, Mrkva - Babák, Bečvář, Číp, Horák, Hrstka, Jurka, Kašpárek, Mubenzem, Petrovský, Solák, Škvařil, Vančo, Zdráhala, Zeman.
Rozhodčí: Sondors, Licis (oba Lot.). Sedmimetrové hody: 4/2 - 3/3. Vyloučení: 2:4.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme