Poradil bych klukům totéž, nelitoval kouč házenkářů Kubeš taktiky hrát proti Bělorusku na vítězství

Čeští házenkáři neprodloužili vítěznou sérii v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy. Sice stále vedou svoji skupinu, ale už pouze o skóre před Běloruskem. V Plzni totiž prohráli vzájemný zápas 30:31.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč českých házenkářů Daniel Kubeš (v modrém) během tréninku

Kouč českých házenkářů Daniel Kubeš (v modrém) během tréninku | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

„My jsme věděli, že když vyhrajeme, tak to bude opravdu obrovský krok směrem s mistrovství. Bohužel jsme ho nezvládli. Celý zápas jsme dělali zbytečné technické chyby, obrana úplně nefungovala tak jako obvykle,“ litoval Tomáš Babák, s osmi góly nejlepší střelec zápasu.

Prohra o jediný gól. Házenkáři v evropské kvalifikaci podlehli Bělorusku 30:31

Číst článek

I když neodehráli čeští házenkáři úplně ideální utkání, ukázali pozitivní věci – třeba psychickou odolnost při nepříznivě se vyvíjecím skóre. „Ukázali jsme sílu, že i za špatného výsledku se dokážeme vrátit do zápasu. Nakonec jsme ho měli prakticky ve svých rukou,“ hodnotil Babák.

Po stažení čtyřgólového náskoku Běloruska totiž v dramatické koncovce souboje mohla jít reprezentace do vedení. Útok ale Češi zakončili nepřipravenou střelou, která brankou neskončila.

„Je hrozně těžké odhadnout ve stresovém momentu, do jakého rizika jít. Já si myslím, že kdybychom hráli příští zápas stejně, tak bych klukům poradil udělat to samé – hrát útočně, hrát na výhru a nehrát na remízu,“ říkal rezolutně trenér národního týmu Daniel Kubeš.

Češi vzápětí dostali gól a poslední pokus na vyrovnání, i přes výborně připravenou akci, nevyšel. Radovali se tak Bělorusové.

„Papírově jsou na tom lépe než my, ale taký zápas musíme, podle mě, zvládat, pokud chceme opět uspět na Euru,“ burcoval Tomáš Babák.

Na minulém mistrovství Evropy 2018 totiž házenkářská reprezentace, tehdy bez zraněného Tomáše Babáka, skončila šestá a vybojovala nejlepší výsledek v historii samostatného Česka. Teď se bude snažit ve druhé polovině kvalifikace, aby na kontinentální šampionát postoupila znovu.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme