‚Trošku nás to zaskočilo.‘ Házenkářky rozhodila před duelem s Rumunkami nečekaná výhra Německa

Stačily první zápasy ve skupině mistrovství Evropy a českým házenkářkám se zkomplikoval boj o postup. Národní tým prohrál s Rumunskem 28:31, když do utkání nastupovaly hráčky s vědomím, že Němky před tím nečekaně porazily obhájkyně titulu Norky. Češky si pak ve francouzském Brestu možná samy na sebe vytvořily větší tlak.

Brest Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České házenkářky v zápase proti Rumunkám na mistrovství světa v Německu

České házenkářky. | Foto: Alžběta Vejrostová | Zdroj: chf.cz

„Mluvili jsme o tom po zápase s kolegy a myslím, že to je možné. Myslím, že hráčky měly v hlavě, že Němky vyhrály s Norskem. Těžko říct, jestli to bylo negativní, ale určitě to pozitivní informace nebyla,“ přemítá reprezentační trenér Jan Bašný.

Přehrát

00:00 / 00:00

‚Trošku nás to zaskočilo.‘ Házenkářky rozhodila před duelem s Rumunkami nečekaná výhra Německa

Asi ani Bašný nerozuměl tomu, proč se český tým tak dlouho herně hledal. Za výpadkem bylo víc věcí, třeba namotivovanost a kvalita Rumunek nebo nervozita. Roli ale mohla hrát i německá výhra.

„Já osobně jsem se snažila to nevnímat, ale některé holky to sledovaly a v kabině říkaly výsledek, takže jsme to věděli. Trošku nás to překvapilo a zaskočilo,“ přiznává Veronika Malá.

Češky teď mají před sebou zápasy o všechno. Navíc pokud by Němky porazily v dalším utkání i Rumunky, národní tým bude muset vyhrát nad Norkami, jinak bude s jeho šancemi na postup konec.

Stíhací jízda nevyšla. Házenkářky na úvod mistrovství Evropy prohrály s Rumunkami 28:31

Číst článek

„Já si myslím, že asi nikdo nečeká, že bychom udělaly druhou senzaci po Němkách, takže myslím, že budeme moct jít do toho zápasu s chladnou hlavou. Zanalyzujeme si jejich zápas. Ony taky nečekaly, že prohrají, takže jejich psychika taky bude nahlodanější,“ doufá kapitánka reprezentace Iveta Luzumová, že by i na nejúspěšnější ženský házenkářský tým mnoha posledních let mohla dolehnout nervozita.

A na druhou stranu žádná odevzdanost od českých házenkářek rozhodně nehrozí.

„Český tým funguje jen na tom, že má velkou psychickou sílu, takže pokud ji mít nebude, tak ty zápasy neuhrajeme v žádném případě. Ale on ji mít bude,“ nepochybuje o vnitřní síle českého týmu reprezentační trenér Jan Bašný.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme