Předloňský hrdina utkání se Severní Makedonií házenkář Mrkva: Pár vzkazů mi tehdy přišlo

České házenkáře čeká klíčový zápas základní skupiny mistrovství Evropy. Po porážce s Rakouskem totiž potřebují ve Vídni uspět proti Severní Makedonii, jinak můžou o postupové šance přijít. A to právě v utkání s nejčastějším soupeřem reprezentace posledních let.

Tento článek je více než rok starý.

Vídeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Mrvka chytil Makedonci Manaskovovi rozhodující sedmičku

Brankář Tomáš Mrkva v utkání proti Severní Makedonii na mistrovství Evropy před dvěma roky | Foto: Ognen Teofilovski | Zdroj: Reuters

„Přijde mi to zábavné. Je mezi námi nějaká historie, jak pozitivní, tak negativní, jako to bývá ve sportu zvykem,“ popsal Radiožurnálu své pocity před utkáním se Severní Makedonií trenér českého výběru Daniel Kubeš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští házenkáři se chystají na vypjaté utkání se Severní Makedonií. Více v příspěvku Mirka Vasiće

Ten - jako hráč nebo trenér - zažil s českou reprezentací za posledních osm let hned několik velkých soubojů se Severní Makedonií, ať už na mistrovstvích Evropy nebo v kvalifikacích. A prakticky pokaždé šlo o vypjaté zápasy, plné emocí, často s kontroverzními momenty.

Oba týmy spolu hrály i na minulém evropském šampionátu na začátku roku 2018. Čeští házenkáři vyhráli o gól i díky gólmanovi Tomáši Mrkvovi, který už po čase chytil sedmimetrový trestný hod, a pak mohutně slavil. Fanoušci Severní Makedonie mu pak začali psát na sociálních sítích.

„Je pravda, že mi asi pár přátelských komentářů, které jsem si nedokázal přeložit, přišlo,“ řekl s jistou mírou nadsázky Mrkva. „V tom laufu jsem si neuvědomil, že běžím před makedonskou tribunu. Trochu jsem je vyhlásil, a tak se není čemu divit.“

A příliv ne zrovna přátelských zpráv od emotivních fanoušků ustal až po nějaké době. „Myslím, že asi za dva měsíce… To si dělám srandu, ale nějaký týden vzkazy přicházely,“ uvedl brzy jednatřicetiletý brankář reprezentace Mrkva.

Čeští házenkáři se pokusí porazit Severní Makedonii i tentokrát a udržet se v boji o postup ze skupiny. Utkání začne v 16 hodin.

Mirko Vasić, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme