‚Ukáže se, jak na tom doopravdy jsme.‘ Házenkářky musí porazit Němky, jinak končí

České házenkářky potřebují na mistrovství Evropy ve Francii poprvé vyhrát, jinak z turnaje vypadnou. Ani triumf nad Německem by ale neznamenal hned postup ze skupiny - záleží i na večerním souboji Norska s Rumunskem.

Tento článek je více než rok starý.

Brest/Francie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Iveta Luzumová v souboji s Norkami

Iveta Luzumová v souboji s Norkami | Zdroj: www.chf.cz

„Řekla jsem holkám, že se z toho musíme vyspat. Nikdo asi nečekal, že bychom proti Rumunkám a Norkám udělaly nějaké překvapení. Musíme mít čistou hlavu a soustředit se na zápas, kde se ukáže, jak na tom doopravdy jsme,“ řekla Radiožurnálu Iveta Luzumová, jak uklidňovala spoluhráčky.

Musíme zlepšit obranu, být tvrdé, říká házenkářka Satrapová. Češky mají stále šanci na postup

Číst článek

Opora týmu se snažila, aby se hráčky dostaly vnitřně do pohody. A od pondělního večera a vysoké porážky od Norek rozhodně nebyla ve svém snažení sama.

„Tréninkem nebo videopřípravou se toho už moc nezíská, teď už se hraje v hlavách. Snažil jsem se povzbudit, ukázat jim pozitivní věci, s některými promluvit individuálně,“ pracoval už Jan Bašný víc jako psycholog než jako trenér, dodával házenkářkám sebevědomí.

Kouč národního týmu věří, že Češky proti omlazenému výběru Německa využijí zkušenosti z minulých šampionátů, kdy se jim dařilo důležité souboje v základní skupině zvládat.

„Takovéhle zápasy jsme už hráli víckrát, jejich tým v tomhle složení určitě ne. Možná že každá Němka ve svém týmu, ale dohromady ne. Výhoda by měla být na naší straně,“ věří trenér.

Ale české házenkářky to musí dokázat na hřišti, na turnaji ve Francii zatím nebyly jejich výkony ideální a nepřiblížily se rok starým vystoupením na mistrovství světa.

„Zatím jsme nenašly extra formu, ani jedna z nás. Vloni se nám to sešlo, že jsme měly formu jako blázen, letos se trošku hledáme. Doufám, že si to šetříme na Němky,“ věří Iveta Luzumová.

Forma házenkářek se ukáže v zápase, který začíná v 18 hodin. Pokud Češky zvítězí, budou čekat zhruba do půl jedenácté večer, jestli Norky uhrají alespoň remízu proti Rumunsku. V opačném případě totiž česká reprezentace na turnaji skončí.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme