Házenkáře čeká ve čtvrtfinálové skupině Španělsko. ‚Pro nás je to výzva,‘ hecuje trenér Kubeš

Čeští házenkáři si zatím na probíhajícím evropském šampionátu zahráli proti dobrým týmům, ale teď je čeká soupeř za kategorie elitních. Na úvod čtvrtfinálové skupiny se utkají ve Vídni se Španělskem, které má velké ambice a také je adeptem na celkový triumf.

Tento článek je více než rok starý.

Vídeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér českých házenkářů Daniel Kubeš

Trenér českých házenkářů Daniel Kubeš | Zdroj: Profimedia

Čeští házenkáři si musí na mistrovství Evropy poradit s oříškem, který nedokázali na minulém šampionátu rozlousknout.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští házenkáři se na ME postaví proti Španělsku. Jak vidí šance trenér si poslechněte v příspěvku

„Španělsko je tady v té naší skupině jasným favoritem.“ Trenér české reprezentace Daniel Kubeš nemluví jen o čtvrtfinálové fázi turnaje, ale o celém šampionátu. Španělé na posledních třech mistrovstvích Evropy získali medaile – naposledy dokonce zlaté.

„Španělsko bude trochu oříšek, ale postupem jsme splnili první cíl a co uděláme navíc, tak bude nadstavba. Samozřejmě ale chceme v každém zápase odevzdat maximum,“ řekl Radiožurnálu Kubeš.

Černé vzpomínky na debakl

A zkušený Martin Galia jde příkladem – na turnaji je jedním z nejlepších českých hráčů a měl výrazný podíl na postupu. Na Španělsko má ale národní tým nepříjemnou vzpomínku, vždyť před dvěma lety prohrál v základní skupině o 17 gólů.

A všichni v české reprezentaci – včetně Daniela Kubeše – věří, že podobný debakl se opakovat nebude.

„Uvidí se, jak velký ten rozdíl je. Španělsko mělo na tomto turnaji vynikající výsledky, základní skupinou prošlo úplně hladce. Pro nás je to velká výzva.“

Na minulém mistrovství Evropy se ale také ukázalo, že házenkáři s dobrou taktikou umí zaskočit velký tým – tehdy porazili Dánsko. A jako u většiny českých reprezentací v kolektivních sportech jim k tomu pomohl hlavně týmový výkon.

„Já nevím jestli jsme někdy hráli krásnou házenou, spíš to byl boj, ukrutný boj. A takhle prostě musíme hrát, bojovat až do konce a věřit ve vítězství.“

Gólman Martin Galia a jeho spoluhráči z házenkářské reprezentace nastoupí proti favorizovanému Španělsku ve čtvrtek v 16 hodin.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme