Čeští házenkáři na mistrovství Evropy poprvé bodovali. Severní Makedonii porazili 27:25

Čeští házenkáři v druhém utkání na evropském šampionátu porazili Severní Makedonii 27:25. Reprezentanti si po páteční úvodní prohře s domácím Rakouskem připsali první body v základní skupině B a zvýšili své šance na postup.

Tento článek je více než rok starý.

Vídeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislav Kašpárek

Stanislav Kašpárek | Zdroj: Reuters

Český celek ve Vídni v poločase prohrával 9:11, ale výrazně zlepšeným výkonem po přestávce skóre otočil. Sedmi góly k výhře pomohl Stanislav Kašpárek, vynikající výkon předvedl i brankář Martin Galia. Reprezentanti zdolali Severní Makedonii, která je v posledních letech několikrát porazila i kvůli chybám rozhodčích, podruhé za sebou.

Předloňský hrdina utkání se Severní Makedonií házenkář Mrkva: Pár vzkazů mi tehdy přišlo

Číst článek

Národní tým uzavře skupinu ve Vídni v úterý proti Ukrajině. Do další fáze turnaje postoupí první dva týmy. Reprezentanti obhajují šesté místo z minulého Eura, kde vyrovnali historické maximum. Letošní šampionát se poprvé v historii hraje ve třech zemích a za účasti 24 týmů.

Na rozdíl od prvního zápasu začal v české brance Galia, naopak v úvodní sestavě znovu chyběl nejlepší střelec minulého Eura Zdráhala. Zatímco v pátek se reprezentanti trápili v obraně, tentokrát jim v první půli před zaplněnou vídeňskou halou, kde měli početní převahu makedonští fanoušci, nefungovala ofenziva.

Po vyrovnaném úvodu a vedení 5:4 v 11. minutě se Čechům zcela přestalo dařit v útoku. Nemohli se prosadit přes organizovanou makedonskou obranu a za více než 14 minut dali jediný gól.

Po přestávce jako vyměnění

Jen díky skvělým zákrokům brankáře Galii se soupeř, který na úvod šampionátu porazil Ukrajinu 26:25, nedostal do vyššího než dvougólového vedení. Češi šli v poločase do kabin se ztrátou 9:11, po přestávce ale jako by vyběhl na palubovku jiný tým. Reprezentanti šňůrou pěti branek rychle otočili z 10:12 na 15:12.

Na českém obratu se výrazně podílel Kašpárek, který se po změně stran trefil hned šestkrát. V 51. minutě se za stavu 21:18 fenomenálním zákrokem blýskl Galia a vzápětí Zdráhala poslal poprvé v utkání Čechy do čtyřbrankového vedení.

Makedonci však v přesilovce snížili na rozdíl jednoho gólu a Manaskov v 55. minutě srovnal na 22:22. Balkánský celek pak dvakrát zareagoval na českou vedoucí branku. V 58. minutě ale Babák s velkým štěstím posunul stav na 25:24 a na druhé straně selhal z pivota Markovski. Zdráhala poslal Čechy do dvougólového vedení a po snížení necelou půlminutou před koncem z úhlu definitivně rozhodl první trefou na šampionátu Vančo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme