České házenkářky při druhém zápasu podlehly vysoko Norsku, o naději na postup nepřišly

Házenkářky podlehly ve druhém zápase skupiny D Norkám vysoko 17:31. České reprezentantky ještě nepřišly o naději na postup. O ten budou hrát ve středu proti Německu.

Tento článek je více než rok starý.

Brest / Francie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České házenkářky v zápase proti Rumunkám na mistrovství světa v Německu

České házenkářky (archivní foto) | Foto: Alžběta Vejrostová | Zdroj: chf.cz

Češky nevstoupily do utkání špatně a držely s norskými protihráčkami krok. Dařilo se především Janě Knedlíkové, která zvládla během první čtvrt hodiny vsítit Seveřankám dvě branky. Na druhé straně se dařilo stejně Kari Brattsetové.

Stíhací jízda nevyšla. Házenkářky na úvod mistrovství Evropy prohrály s Rumunkami 28:31

Číst článek

Norky si stále udržovaly dvou až tříbrankový náskok, který se nedařilo českým hráčkám smazat. Dvěma rychlými trefami v rozmezí dvou minut se dostaly norské házenkářky už do šestibrankového vedení.

To postupně navyšovaly a po prvních třiceti minutách zápasu už byl rozdíl ve skóre dvouciferný, když se odcházelo do kabin za stavu 20:10 pro Norky. Ty musely dohrávat bez vyloučené Maji Jakobsenové.

Češkám se podařilo na úvod druhé části snížit a také se více dostávaly do útoku, ale přesně zakončit se nepovedlo žádné z nich, když například Knedlíková trefila tyčku.

Od 37. minuty do té 43. se čekalo ve francouzském Brestu na přesnou trefu. Tu si nakonec připsal Auneová a hned po ní Reistadová, které tak navýšily rozdíl o jedenáct branek.

V posledních deseti minutách se plně rozjela norská ofenziva a postupně bylo jasno, že se Češky vedení svých protihráček nijak nestáhnout. Nakonec s úřadujícími evropskými šampionkami prohrály 17:31.

České házenkářky ještě nepřišly o naději na postup ze skupiny. Ve středu budou bojovat s Německem, které také podlehlo Rumunsku 24:29, a pokud chtějí postup, musí vyhrát.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme