Čeští házenkáři potřebují k postupu i pomoc Rakouska. ‚Nepřemýšlím nad tím,‘ nestresuje se Zdráhala

Z minulého mistrovství Evropy se vraceli čeští házenkáři s výborným šestým místem. Na aktuálním šampionátu jim ale hrozí, že vypadnou už po základní skupině. V úterý večer nastoupí ve Vídni proti Ukrajině, napjatě ale budou sledovat předchozí zápas mezi Rakouskem a Severní Makedonií. Ten o postupových šancích národního týmu hodně napoví.

Vídeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Zdráhala

Ondřej Zdráhala | Foto: Antonio Bronic | Zdroj: Reuters

„Nějak nad tím nepřemýšlím, už se s tím nedá nic dělat,“ netrápí se střední spojka české reprezentace Ondřej Zdráhala variantami, které mohou nastat. Myslí jen na tu z českého pohledu nejlepší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští házenkáři potřebují k postupu i pomoc Rakouska. ‚Nepřemýšlím nad tím,‘ nestresuje se Zdráhala

„Budeme věřit, že Rakušák porazí Makedonce, aby ta matematika byla jednoduchá, a že my pak porazíme Ukrajinu,“ dodává Zdráhala.

O nejhorší možnosti ale taky Ondřej Zdráhala ví, stejně jako jeho spoluhráči a trenéři. Když Rakousko prohraje se Severní Makedonií o dva nebo tři góly, jedou Češi domů bez ohledu na výsledek utkání s Ukrajinou. Trenér národního týmu Jan Filip ale vidí ve Vídni dvě motivace pro domácí Rakousko.

‚Je to fantastický člověk a brankář.‘ Čeští házenkáři se znovu mohli spolehnout na veterána Galiu

Číst článek

„Pokud vyhrají, půjdou se dvěma body dál, a budou je hnát diváci. Na druhou stranu není jednoduché vyhrát tři zápasy za sebou. Ta skupina je vyrovnaná, Makedonci se budou rvát. Ten zápas je otevřený,“ říká Filip.

Navíc velkou podporu budou mít na tribunách Wiener Stadthalle i Severní Makedonci, které prakticky na každém šampionátu následuje velký počet fanoušků.

Postupových variant je víc, jasněji bude zhruba před osmou hodinou večer, kdy skončí zápas mezi Rakouskem a Severní Makedonií. A čeští házenkáři už budou vědět, jestli je čeká od 20.30 rozlučka s mistrovstvím Evropy, nebo boj o účast v další fázi turnaje.

Mirko Vasić, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme