České házenkářky na favorita nevyzrály, ve skupině s Dánskem prohrály 14:29

Házenkářky Česka podlehly ve skupinovém souboji na Mistrovství světa ve Španělsku hráčkám Dánska 14:29. V prvním poločase Češky s favoritkami držely krok. V tom druhém se ale rychle do vedení dostaly Dánky a náskok si do konce zápasu pohodlně pohlídaly.

Tento článek je více než rok starý.

Granollers (Španělsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká házenkářka Veronika Malá

Česká házenkářka Veronika Malá | Foto: Alžběta Vejrostová | Zdroj: chf.cz

Hned v úvodu se Češky dostaly rychle do vedení. Šancí na navýšení náskoku měly po chybách soupeřek více, proměnit je ale nedokázaly.

České házenkářky prohrály v osmifinále mistrovství světa s Korejkami a jsou bez šance na postup

Číst článek

Za to favoritky z Dánska své příležitosti využily a navíc hrozily častěji. Zářila hlavně Emma Friisová, která čtyřmi zásahy v úvodním dějství řídila dánský obrat.

Díky skvělému výkonu brankářky Petry Kudláčkové ale české reprezentantky prohrály první poločas jen o tři branky. Do kabin odcházely za stavu 9:12.

Dánská smršť ve druhé půli

Hned na začátku druhé třicetiminutovky si začaly Dánky budovat náskok. I díky vyloučení Markéty Hurychové se favoritky rychle dostaly do pětigólového vedení.

České házenkářky se trápily. Většinu útoků vedly středem, kde ale soupeřky dobře zahušťovaly prostor. Dánky naopak víc roztahovaly hru a postupně navyšovaly skóre.

Česku nepomohl ani oddechový čas dvanáct minut před koncem. Závěr utkání si dánský tým v poklidu pohlídal a po vítězství 29:14 ukořistil i čtvrtou výhru na šampionátu.

Čeká je už jenom duel o vítězství ve skupině proti zatím stoprocentnímu Německu. České hráčky šanci na postup už od středeční prohry s Jižní Koreou nemají. Prohrály všechny čtyři zápasy a v závěrečném souboji se utkají s posledním Kongem.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme