Nejedu tam za sluncem, říká kapitán házenkářské reprezentace Zdráhala o exotickém angažmá

Kapitán házenkářské reprezentace Ondřej Zdráhala už si vyzkoušel několik evropských lig. Teď ho ale čeká úplně nová zkušenost – na Arabském poloostrově. Podepsal smlouvu s katarským klubem Al Wakrá.

Tento článek je více než rok starý.

Al Wakrá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Zdráhala

Ondřej Zdráhala | Foto: Antonio Bronic | Zdroj: Reuters

„Katar znám pouze z šampionátu 2015. Než jsem tam podepsal, tak jsem nad tím samozřejmě hodně uvažoval, ale bude to obrovská zkušenost,“ říká Zdráhala Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejedu tam za sluncem, říká kapitán házenkářské reprezentace Zdráhala o exotickém angažmá

Kapitán české reprezentace nebere zahraniční angažmá jen jako sportovní možnost, ale taky příležitost poznat další kus světa. A to nejenom pro sebe, ale i své děti. Bydlení už si z několika nabídek vybral.

„Budeme bydlet v komplexu, který je blízko tréninkového centra. Znám to pouze z fotek. Velký byt s terasou a je to uzavřený komplex se security. Je tam bazén a nějaké hřiště. Z doslechu to vypadá dobře,“ popisuje.

Do Kataru se přesune, až to bude možné. Jednání se kvůli situaci kolem pandemie koronaviru vedla na dálku – a katarských zájemců o jeho služby bylo víc.

‚Užívám si prcky, ale klobouk dolů před ženami.' Házenkář Horák se během pauzy věnuje rodině

Číst článek

„Znám tam jednoho trenéra, který mě už poslední tři roky chtěl na turnaje. Je to tam tak, že je liga a pak jsou další asi tři turnaje. Tím, že jsem měl přes manažery víc nabídek, tak jsem mu zavolal, abych se poptal,“ popisuje český házenkář. 

Nakonec se dohodl právě s klubem Al Wakrá, který vede tuniský trenér Yamen Al-Qafsi. Jaká je ale kvalitativní úroveň katarské házenkářské soutěže, Ondřej Zdráhala neví. Zatím odhaduje, že by mohla být jako u týmů ze špičky druhé německé bundesligy nebo spodku nejvyšší německé soutěže. Rozhodně ale nejde v 37 letech jen tak pro zábavu zkusit angažmá v zajímavé destinaci.

„Nejedu tam za sluncem, jedu tam kvůli házené. Daleko větší roli hrálo to, že jsme se kvalifikovali na mistrovství světa do Egypta,“ vysvětluje.

Na lednový šampionát by se rád dobře připravil – bude to pro něj v nových a zatím neprozkoumaných katarských podmínkách.

Mirko Vasić, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme