Odvolací komise vyslyšela protest Zubří, stav házenkářského semifinále je znovu 1:1

Odvolací a kontrolní komise házenkářského svazu zrušila rozhodnutí řídicího orgánu extraligy, který anuloval výsledek druhého semifinále play-off mezi Zubřím a Plzní. Stav série před víkendovými dvěma zápasy na západě Čech je znovu 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dramatický závěr druhého semifinále mezi Zubří a Plzní

Dramatický závěr druhého semifinále mezi Zubří a Plzní | Foto: Vlastislav Navrátil | Zdroj: facebook.com/hczubri/

Vedení extraligy nejprve ve středu na základě námitky Plzně zrušilo výsledek druhého semifinále, které vyhrálo Zubří 26:24 po prodloužení. Podle řídicí orgánu rozhodčí chybně neuznali sekundu před koncem druhého poločasu za stavu 22:22 gól hostujícího celku, prodloužení se tudíž vůbec nemělo hrát.

'Zpochybňujeme zdroj, ze kterého svaz čerpá.' Házenkáři Zubří se odvolali proti zrušení výsledku semifinále

Číst článek

Vedení soutěže rozhodlo, že se série do Plzně přesune za stavu 1:0 pro Západočechy s tím, že zrušený druhý duel se případně odehraje až jako rozhodující páté utkání 9. května.

Proti verdiktu řídicího orgánu se ve čtvrtek odvolalo Zubří. Podle vedení vítěze základní části gól Plzně ze závěru utkání neměl platit kvůli tomu, že jeho autor Milan Ivančev při devítimetrovém hodu přešlápl.

Zubří zároveň upozornilo na to, že podle rozpisu soutěže musí lépe postavený tým po základní části sehrát první dvě utkání doma. Klub pohrozil, že pokud se rozhodnutí vedení extraligy nezmění, nenastoupí k zápasům v Plzni.

Odvolací komise dnes dala Zubří za pravdu a rozhodla, že výsledek dosažený na hřišti je platný. „Komise rozhodla, že se ruší rozhodnutí řídícího orgánu extraligy ze dne 2. května. Proti tomuto rozhodnutí není přípustné odvolání,“ uvedla odvolací komise v prohlášení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme