Gól Plzně v Zubří měl platit, vedení házenkářské extraligy zrušilo výsledek semifinále

Vedení házenkářské extraligy zrušilo výsledek nedělního druhého zápasu semifinále play-off, v němž Zubří po prodloužení porazilo Plzeň 26:24. Podle řídicího orgánu rozhodčí chybně neuznali sekundu před koncem druhého poločasu regulérní gól hostujícího celku a prodloužení se tudíž vůbec nemělo hrát.

Tento článek je více než rok starý.

Zubří, Plzeń (Aktualizováno: 17:25 2. 5. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dramatický závěr druhého semifinále mezi Zubří a Plzní

Dramatický závěr druhého semifinále mezi Zubří a Plzní | Foto: Vlastislav Navrátil | Zdroj: facebook.com/hczubri/

Plzeň po sporné porážce podala proti výsledku námitku s tím, že navrhuje uznat branku v závěru základní hrací doby a změnit výsledek, případně zápas anulovat a opakovat jej. Zároveň požadovala zrušení osobních trestů udělených během prodloužení.

Házenkářský svaz po pěti letech znovu povede Chvalný

Číst článek

Řídicí orgán soutěže vyslechl rozhodčí a delegáta zápasu, prostudoval zápis o utkání, zprávu delegáta a videozáznam a rozhodl zrušit výsledek. Osobní tresty z prodloužení ponechal.

„Videozáznam utkání potvrzuje, že míč vystřelený hráčem Plzně přímo z volného hodu přešel brankovou čáru v čase 29:59, tedy velmi těsně před skončením hrací doby utkání podle oficiální časomíry v hale. Závěrečný časový signál je na záznamu také zřetelný a byl dán od stolku správně v čase 30:00. Rozhodčí však po konzultaci s delegátkou utkání branku neuznali a utkání pokračovalo prodloužením,“ stojí v prohlášení řídicího orgánu.

„Přestože videozáznam prokazuje, že míč byl za brankovou čarou před koncem hrací doby, nemůže podle pravidel řídicí orgán soutěže ani žádný jiný orgán svazu změnit rozhodnutí rozhodčích učiněné na základě jejich vlastního pozorování skutečnosti. Není možné dodatečně prohlásit za platnou branku, kterou rozhodčí během utkání výslovně neuznali,“ vysvětlilo vedení soutěže, proč nemohlo výsledek změnit ve prospěch Plzně.

'Po rozboru videozáznamu je každý generál'

V Plzni, která v sérii vede 1:0 na zápasy, rozhodnutí přivítali. „V takovém vypjatém zápase je to složité. Po rozboru videozáznamu a fotografií je každý generál, takže my jsme s tím, jak rozhodl svaz, celkem spokojení," řekl serveru iROZHLAS.cz předseta Talentu Plzeň Pavel Drobil. 

Místopředseda klubu ze Zubří Michal Balhárek zatím nechtěl na rozhodnutí vedení soutěže reagovat. Ve večerních hodinách zasedne výkonný výbor klubu, který spolu s právním zástupcem rozhodne o dalším postupu. 

Plzeňský klub před domácími zápasy semifinále upravoval trénink. Trojnásobní mistři z posledních čtyř let měli v posledních dnech pouze rehabilitaci a lehké tréninky, pak čekali na oficiální rozhodnutí. 

Červená karta pro Jana Stehlíka zůstává v platnosti, zkušený házenkář ale v dalším zápase Talentu chyběl nebude. „Má jen jednu červenou. Námitku jsme dávali pro případ, že by dostal další, až v tu chvíli by byl distanc, teď to nic pro další průběh neznamená," vysvětluje šéf plzeňského klubu.

Série bude na západě Čech 5. a 6. května pokračovat za stavu 1:0 a anulované druhé utkání se případně v Zubří odehraje jako rozhodující pátý duel 9. května.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme