Házenkář Skorupa dostal za kousnutí soupeře na mistrovství světa dvouzápasový trest, vinu popírá

Americký házenkář Paul Skorupa dostal za kousnutí soupeře na mistrovství světa trest na dva zápasy. Přijde kvůli tomu o zbývající utkání USA na šampionátu v Polsku a Švédsku, kde patří jeho týmu v osmifinálové skupině poslední místo bez bodu. O výši trestu informoval sám Skorupa, který vinu popírá. Mezinárodní federace IHF oficiálně sankci neoznámila.

Malmö (Švédsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodčí Karim Gasmi uděluje červenou kartu Paulu Skorupovi

Rozhodčí Karim Gasmi uděluje červenou kartu Paulu Skorupovi | Foto: Johan Nilsson | Zdroj: ČTK / AP

„Všechny námitky byly k ničemu, mistrovství světa pro mě skončilo. To rozhodnutí je úplně špatně. Jsem z toho smutný,“ řekl Skorupa deníku Lübecker Nachrichten.

Třiadvacetiletý rodák z Düsseldorfu, který hraje druhou německou ligu za VfL Lübeck-Schwartau, se provinil ve čtvrtečním zápase proti Bahrajnu. Od rozhodčích dostal červenou a následně i modrou kartu umožňující dodatečný trest poté, co jim Husajn al-Sajjád ukázal krvácející ruku.

Skorupa tvrdí, že nešlo o kousnutí. Prý se jen snažil soupeři sevřít bradou ruku.

„Jsem ve složité situaci, musím se s tím nějak smířit. Ať říkám, co chci, pořád jsem ten špatný,“ uvedl.

Kousnutí soupeře nebývá ve sportu častým prohřeškem, ale většinou vede k tvrdým trestům. Mezi nejznámějším případům patří například incident, kdy boxer Mike Tyson ukousnul v ringu 1997 Evanderu Holyfieldovi kus ucha a na více než rok přišel o profesionální licenci.

Uruguaský fotbalista Luis Suárez předvedl podobné nesportovní chování během kariéry dokonce třikrát. Za jeho „hryznutí“ Itala Giorgia Chielliniho vyfasoval v roce 2014 v dresu národního týmu čtyřměsíční stopku.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme