'Zpochybňujeme zdroj, ze kterého svaz čerpá.' Házenkáři Zubří se odvolali proti zrušení výsledku semifinále

Házenkáři Zubří se odvolali proti rozhodnutí řídicího orgánu extraligy zrušit výsledek nedělního utkání semifinále play-off proti Plzni, ve kterém Valaši ve své hale po prodloužení zvítězili. Podle řídicího orgánu soutěže rozhodčí chybně neuznali sekundu před koncem druhého poločasu regulérní gól hostujícího celku, a prodloužení se tudíž vůbec nemělo hrát.

Tento článek je více než rok starý.

Zubří Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dramatický závěr druhého semifinále mezi Zubří a Plzní

Dramatický závěr druhého semifinále mezi Zubří a Plzní | Foto: Vlastislav Navrátil | Zdroj: facebook.com/hczubri/

Anulované utkání má být odehráno v Zubří až jako případný rozhodující pátý zápas ve středu 9. května.

„Zpochybňujeme zdroj, ze kterého Český svaz házené (ČSH) a řídicí orgán extraligy čerpá, protože čerpá ze záznamu serveru, který je určen spíše pro komerční účely a pro lidi, kteří se baví házenou,“ říká manažer zuberského klubu František Baláš, který zároveň dodává, že zmiňovaný záznam může sloužit jako důkaz porušení pravidel ze strany plzeňského hráče a s tím související pochybení rozhodčích.

Gól Plzně v Zubří měl platit, vedení házenkářské extraligy zrušilo výsledek semifinále

Číst článek

„Volný hod v čase 59:58 byl proveden v rozporu s pravidly soutěžního řádu házené. Hráč Ivancev z Plzně v momentě odhodu míče nestál za hranicí devítimetrového hodu a přešlápl, čímž porušil pravidla. S ohledem na tuto skutečnost jsme přesvědčeni, že rozhodčí měli na toto porušení pravidel reagovat, přerušit hru a nařídit opakování hodu,“ říká Baláš.

Zuberský klub nesouhlasí ani s nařízením odehrát zrušené utkání znovu ve středu 9. května.

„Podle rozpisu extraligy ČSH mužů lépe postavené družstvo po základní části soutěže sehrát první dvě utkání na domácí půdě. Řídicí orgán extraligy ČSH tím, že stanovil termín opakování zápasu až po odvetných utkáních v Plzni, vědomě porušuje závazný rozpis soutěže vydaný ČSH, což považujeme za nepřípustné,“ vysvětluje Baláš.

Pokud by zůstalo v platnosti rozhodnutí řídicího orgánu soutěže a nedělní zápas byl anulován, zuberští házenkáři k utkáním v Plzni nenastoupí.

„Nenastoupíme k utkáním v Plzni, jelikož nebyla splněna podmínka odehrání prvních dvou utkání u lépe postaveného týmu po základní části soutěže,“ dodává František Baláš.

Tomáš Perutka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme