Házenkář Jícha skončil v Barceloně, zvažuje konec kariéry

Český házenkář Filip Jícha po dvou letech končí své angažmá v katalánském velkoklubu FC Barcelona. Bývalého nejlepšího hráče světa tíží zdravotní potíže, kvůli kterým zvažuje konec kariéry.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Jícha

Filip Jícha | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Počínaje dnešním dnem již nejsem členem týmu FC Barcelona. Všem hráčům i fanouškům klubu přeji velmi úspěšnou sezónu," oznámil český házenkář konec v Barceloně svým fanouškům na Facebooku.

Důvodem byly hlavně zdravotní důvody. Především pak po operacích se stydkou kostí a koleny, již nejsem schopen dostat se na takovou úroveň házené, ze které bych měl radost a kterou jsem si užíval především během mnoha krásných sezon v německé bundeslize. Je to do jisté míry smutné, na druhou stranu to patří k životu profesionálního sportovce,“ uvedl Jícha ve vyjádření.

Nyní chce Jícha strávit čas hlavně s rodinou a s nejbližšími přáteli, s nimiž bude probírat, jakým směrem se bude ubírat jeho budoucnost. „Zda ještě aktivně, nebo už zcela novou cestou,“ doplnil český házenkář.

Jícha se do Barcelony přesunul předloni a získal tam dva ligové tituly. Předtím působil v německém Kielu, kde získal sedm bundesligových titulů a dvakrát vyhrál Ligu mistrů. V Německu působil i ve funkci kapitána týmu, v roce 2010 zvítězil v anketě o nejlepšího házenkáře světa. 

nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme