Házenkáři Dukly mohou po šesti letech zažít mistrovskou radost. Poslední krok je nejhorší, říká kapitán Petržala

Dukla je v české házené silný pojem. Hráči tohohle pražského týmu vybojovali v minulosti velká vítězství - včetně triumfů v Poháru mistrů evropských zemích. Současná realita je skromnější. Teď se ale Dukla může dočkat domácího titulu. Ve finále extraligy vede nad Plzní 2:1 na zápasy, a sérii může ukončit v sobotu večer v Edenu. Mistrovskou radost by znovu zažila po šesti letech.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házenkáři pražské Dukly

Házenkáři pražské Dukly | Foto: HC Dukla Praha

„Shodou okolností jsem u toho byl, bylo to příjemné, tak by se to mohlo zase zopakovat,“ usmívá se kapitán a opora Dukly gólman Tomáš Petržala, který je při zápasech hodně emotivní. I jeho energie povzbuzuje spoluhráče. Ale celkově se v pražském týmu snaží, aby bylo nabuzení na utkání maximální.

„Je to hecování. Je to finále, tam musí být každý nahecovaný a dát do toho sto dvacet procent,“ říká křídlo a jeden z nejlepších střelců soutěže Milan Kotrč. A Dukle se to zatím vyplácí. Čtvrtfinále s Brnem i semifinále proti Zubří zvládla v nejkratší možné době, a předchozí výsledky asi pomáhají týmu i v boji o titul.

Přehrát

00:00 / 00:00

Házenkáři Dukly Praha krok od titulu

„Tady je hodně mladý mančaft a nemělo by úplně smysl na ně tlačit s tím, že se musí udělat titul. Před play-off jsme doufali, že finále budeme hrát, ale neměli jsme úplně ideální výchozí pozici. Museli jsme vyhrát v Zubří, kde se lehce nevyhrává. Hráči si tam ověřili, že na to mají. Teď spíš než, aby se to hrálo proto, že Dukla má tradici, tak kluci jsou mladí a musí mít hlad po titulu. A to si myslím, že bude hnací motor,“ popisuje další z motivačních prvků gólman Tomáš Petržala.

Házenkáři Dukly jsou teď jednu výhru od triumfu v soutěži a od přerušení tříleté plzeňské nadvlády nad extraligou. Hotovo už může být v sobotu večer.

„A i kdyby to nevyšlo, tak ještě máme jeden zápas a v Plzni už jsme vyhráli. Teď si myslím, že psychickou výhodu máme, ale poslední krok se dělá nejhůř,“ říká kapitán Dukly Tomáš Petržala. Potřeba vybojovat rozhodující výhru může znamenat zvýšení psychického tlaku, a tak se ukáže odolnost hráčů.

„Nevím, jak to kdo má. Já před zápasy nebývám nervózní. Snažím se brát všechna utkání stejně, dávám do toho všechno. Někdy to jde a někdy ne, tak uvidíme. Snad to na nikoho nepadne,“ věří Milan Kotrč. Utkání, ve kterém už může Dukla ve finále s Plzní získat titul, začne v Edenu ve 20 hodin. 

Mirko Vasić, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme