Házenkáři mistrovské Dukly přijdou o opory, finalisté z Plzně zas o kouče Šetlíka

Na házenkářské Dukle si znovu připomněli slavné časy. Alespoň tím, že pražské mužstvo vyhrálo extraligový titul. Ve finále porazilo nejlepší tým posledních let - Plzeň. Dukla se tak dočkala mistrovských oslav po šesti letech.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dukla ukončila mistrovskou sérii Talentu Plzeň

Dukla ukončila mistrovskou sérii Talentu Plzeň | Zdroj: ČTK

Na oslavy házenkářského titulu byli na Dukle v minulosti zvyklí poměrně často, ale v samostatné české lize se jí dočkali teprve počtvrté. Doba mezi tituly se ale přeci jen zmenšila, letos se Pražané dočkali po šesti letech.

„Když jsem na Duklu přišel, titul nebyl 12 let a udělali jsme ho až 16. sezonu, takže myslím, že tlak byl daleko větší," vzpomíná pro Radiožurnál kapitán a gólman Dukly Tomáš Petržala, který patří mezi velké osobnosti mistrovského týmu.

V Dukle měli často „hotové" hráče, ale podmínky se z různých důvodů změnily. „Je kolem mě parta mladých kluků, kteří nejsou profesionálové, ale jsou talentovaní a šikovní. Titul si zasloužili. I když nefungovalo všechno úplně ideálně, nechali jsme na hřišti všechno," oceňuje brankář.

„Bylo tu víc kluků, kteří chodili i na ranní tréninky, měli jsme to víc profesionální a i jsme tak hráli," chválí Tomáš Petržala.

Zdá se ale, že mistrovský kádr na Dukle nevydrží. Mistr ho ale možná dokáže doplnit z vlastních zdrojů.

„Předběžně to vypadá, že odchází klíčoví hráči, ale momentálně se s mládeží pracuje tak dobře, že kluci hrají dva tři roky a dokážou hrát dvě finále po sobě," věří 31letý gólman.

https://www.youtube.com/watch?v=iG61yMfMUiQ

Pražané ukončili tříletou nadvládu Plzně. Na hráčích Talentu i jejím trenérovi bylo vidět velké zklamání, i když jim v Edenu fanoušci děkovali s tím, že pro ně zůstávají mistry.

„Vloni jsme si za tím šli, letos jsme byli o něco dál a už v nás nebyla taková hladovost, jaká mohla být," přemýšlí kouč Plzně Martin Šetlík, který litoval hlavně úvodní domácí prohry ve finále a také předposledního utkání v Praze.

I když skončila mistrovská série, je Plzeň bezesporu nejlepším týmem extraligy posledních let. „Tvrdě trénujeme a je vidět, že kluby, které jsou ve finále, fungují. Nejen po sportovní, ale i po manažerské stránce."

Od příští sezony ale už spojení „Martin Šetlík, kouč Plzně" platit nebude. Bývalý reprezentant se rozhodl skončit. „Už jsem s týmem 10 let a cítil jsem, že už to není ono, že je třeba to vyměnit. Dám si rok pauzu od házené a budu se věnovat svým dalším aktivitám," prozradil Martin Šetlík.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme