Házenkáři na úvod čtvrtfinálové skupiny podlehli Španělsku. Obhájci titulu vyhráli o šest gólů

Čeští házenkáři na evropském šampionátu na senzaci nedosáhli a na úvod čtvrtfinálové skupiny ve Vídni prohráli s obhájcem titulu Španělskem 25:31. Jihoevropský tým od úvodu potvrzoval roli favorita, v poločase vedl o pět branek a po změně stran náskok ještě navýšil.

Vídeň (Aktualizováno: 18:52 16. 1. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Bečvář v souboji se španělským soupeřem

Roman Bečvář v souboji se španělským soupeřem | Foto: Ronald Zak | Zdroj: ČTK

Českému celku nevyšla odveta za debakl 15:32 z předchozího vzájemného duelu na úvod předloňského Eura, kde tým šestým místem vyrovnal historické maximum.

Čeští házenkáři porazili Ukrajinu a postupují ze základní skupiny. Pomohlo jim i vítězství Rakouska

Číst článek

„Je tam jasně vidět, že ty rozhodovací schopnosti mají na úplně jiné úrovni. Myslím, že pár mých spoluhráčů se s tím ani nikdy nesetkalo, ale jako tým jsme dokázali až do 43. minuty držet otevřený zápas a to nám může dodat sebevědomí do dalších zápasů,“ zhodnotil vystoupení českého týmu pro Radiožurnál brankář Tomáš Mrkva.

Reprezentanti, kteří prošli do čtvrtfinálové fáze kontinentálního šampionátu podruhé za sebou, mají po čtyřech zápasech ve Vídni vyrovnanou bilanci dvou vítězství a dvou porážek.

Výhry nad Severní Makedonií a Ukrajinou se jim však do nadstavbové skupiny nezapočítávaly a ve čtvrtfinálové části jsou zatím bez bodu.

V sobotu změří národní tým síly s Běloruskem, dalšími dvěma soupeři budou Chorvatsko a Německo. Do semifinále postoupí první dva celky ze skupiny.

Utkání čtvrtfinálové skupiny I mistrovství Evropy házenkářů (Vídeň):

ČR - Španělsko 25:31 (9:14)

Sestava a branky ČR: Mrkva, Galia - Hrstka 1, Bečvář 4, Jurka, Horák 1, Kašpárek 6, Babák 1, Číp 2, Šlachta, Vančo 1, Zdráhala 8/3, Solák, Mubenzem, Zeman, Mojžíš 1.

Nejvíce branek Španělska: Fernández, A. Dujšebajev oba 5. Rozhodčí: Brunner, Salah (oba Švýc.). Sedmimetrové hody: 3/3 - 3/1. Vyloučení: 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme