Házenkáři se po senzaci proti Dánům připravují na Maďary. 'Čeká nás ještě těžší úkol,' říká trenér

Čeští házenkáři si večer buď sbalí kufry a pojedou z mistrovství Evropy domu, nebo ve Varaždinu ještě chvíli zůstanou. Čeká je totiž rozhodující utkání o postup ze skupiny proti Maďarsku. A navázat v něm budou chtít na senzační výhru nad olympijskými vítězi z Dánska.

Varaždin Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán házenkářské reprezentace Ondřej Zdráhala

Kapitán házenkářské reprezentace Ondřej Zdráhala | Foto: Ognen Teofilovski | Zdroj: Reuters

„Máme z toho obrovskou radost, ale teď nás čeká další úkol, který bude možná obtížnější v tom smyslu, že po takovémto výkonu je těžší podat minimálně stejný, ne-li ještě o trochu lepší výkon,“ řekl trenér Jan Filip Radiožurnálu.

Spolu s kolegou Danielem Kubešem musí vybalancovat u hráčů euforii z triumfu nad olympijskými vítězi a nutností zodpovědně odehrát rozhodující zápas o postup ze skupiny.

'Historický úspěch české házené.' Proti Dánům šli reprezentanti za hranice svých možností

Číst článek

„Je to pro nás obrovská šance. Teď jsme si ukázali cestu a že vůbec jde měřit se s nejlepšími. Každopádně ale musíme všichni předvést stoprocentní výkon. Myslím si, že teď bude v tom týmu taková síla a taková bojovnost, že prostě budeme chtít postoupit,“ říká za tým zkušený Martin Galia.

Čeští reprezentanti se kromě soupeře budou muset vyrovnat také s atmosférou, vždyť Varaždin leží nedaleko maďarských hranic a v hale to je znát. A jiné to nebude ani proti Česku.

„Určitě to může být jeden z faktorů, které by mohly rozhodnout. Ti zkušenější z nás jsou ale na to zvyklí, já jsem třeba typ, který to vůbec nevnímá. Budeme to ale muset těm mladším a méně zkušenějším spoluhráčům vysvětlit a pomoct jim,“ dodává Martin Galia.

On i jeho spoluhráči si na postup věří. Jistotu dá českým házenkářům výhra nebo remíza, za určitých okolností může stačit i těsná porážka. Utkání s Maďarskem začne ve středu v 18.15.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme