Házenkáři se strachovali, teď mohou slavit. Zasloužíme si postup, říká Bečvář

Čeští házenkáři se přiblížili postupu na evropský šampionát. V Brně porazili ve středu Island o tři góly, i když závěr duelu nabídl velké drama. „Měli jsme trochu strach,“ přiznala spojka týmu Roman Bečvář. Po závěrečném hvizdu však nakonec panovala euforie.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační spojka Roman Bečvář (vpravo) v souboji s Karim Kristjanssonem z Islandu.

Reprezentační spojka Roman Bečvář (vpravo) v souboji s Karim Kristjanssonem z Islandu. | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

Vítězství 27:24 a výhra o tři branky totiž Čechům může stačit k postupu na mistrovství Evropy. V jednu chvíli vedli házenkáři nad Islandem už o šest branek, přesto se chvíli před koncem náskok snížil na jediný gól. „Měli jsme trochu strach, protože jsme věděli, že musíme vyhrát alespoň o dva zásahy. Vpředu jsme dělali zbytečné chyby, které nás stály náskok," vysvětloval Radiožurnálu Bečvář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští házenkáři mohou už ve čtvrtek oslavit postup na mistrovství Evropy

Češi potřebovali mít s Islandem lepší vzájemnou bilanci. V posledních minutách duelu v hale v brněnské Vodově ulici nebylo přes hukot z publika slyšet ani slova člověka na vedlejší sedačce. Trenéru Danielu Kubešovi to ale práci nekomplikovalo.

„Člověk tohle vůbec nevnímá. Soustředil jsem se, abych klukům předal informaci, která by pomohla k tomu, abychom vyhráli zápas," uvedl devětatřicetiletý kouč s mnoha zahraničními zkušenostmi. Jeho svěřenci mohou na evropský šampionát definitivně proniknout už ve čtvrtek a ani se nepotřebují představit na palubovce.

Do Chorvatska totiž vede možná cesta přes jiné utkání. Pokud Makedonie porazí Ukrajinu, mohou Češi slavit. Vzájemný zápas si jistě nenechají uniknout ani reprezentanti. „Zasloužíme si postoupit. Minule nám mistrovství světa uniklo o jednu branku. Máme mladý a bojovný tým," hlásí spojka Bečvář.

Právě v Makedonii nakonec házenkáři v neděli zakončí své působení v kvalifikace. Možná už ale jako jistí účastníci Eura 2018.

David Nekvinda, sob Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme