Házenkáři zakončili úspěšnou kvalifikaci debaklem 20:33 v Makedonii

Čeští házenkáři v závěrečném kvalifikačním utkání už s jistotou postupu na mistrovství Evropy prohráli vysoko 20:33 v Makedonii, jež si tak zajistila vítězství ve skupině a účast na lednovém šampionátu v Chorvatsku. V konečné tabulce čtvrté skupiny obsadili svěřenci trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše druhé místo.

Tento článek je více než rok starý.

Skopje Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští házenkáři

Čeští házenkáři | Zdroj: ČTK

Čeští reprezentanti chtěli dosáhnout na první kvalifikační bodový zisk ze hřišť soupeřů, nakonec se ale rozloučili debaklem a s bilancí tří domácích výher a tří venkovních porážek. Makedoncům, které táhl s 11 góly kanonýr Kiril Lazarov, se tak i s úroky podařila odveta za listopadovou porážku 28:35 z Plzně.

Češi měli už před cestou na horkou půdu do Skopje jistotu, že v nejhorším případě budou nejlepším týmem z třetích míst, který se probojuje na ME. Nakonec však zásluhou vítězství Islandu 34:26 nad Ukrajinou v souběžně hraném duelu skončili čeští házenkáři druzí. Seveřany při bodové shodě předčili díky lepší bilanci ve vzájemných zápasech, kterou si zajistili středečním vítězstvím 27:24 v Brně.

Makedonie - ČR 33:20 (16:10)

Sestava a branky ČR: Galia, Mrkva - Babák 3, Bečvář, Horák, Hrstka 3/1, Jurka 3, Kašpárek 3, Kývala, Landa, Motl, Petrovský 2, Sobol, Stehlík 2, Škvařil 2, Šlachta 2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme