Házenkářky budou v Turecku hájit náskok. Na dovolenou bych tam nejela, ale MS je motivace, říká Hrbková

Házenkářky České republiky neměly svůj den, přesto půjdou do odvetného utkání play-off kvalifikace o postup na světový šampionát se čtyřbrankovým náskokem. Na domácí půdě v Mostu totiž porazily Turecko 29:25. Největší měrou se o vítězství přičinila jedenáctigólová střelkyně Michaela Hrbková.

Tento článek je více než rok starý.

Most Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České házenkářky při zápase s Tureckem

České házenkářky při zápase s Tureckem | Zdroj: ČTK

„Škoda, že jsme si ty góly nerozložily. Házená je kolektivní sport a je lepší, když dají všechny hráčky pět gólů a ne, když dají dvě po deseti," řekla po utkání Michaela Hrbková.

Přesnou střelbou se v zápase mohly pochlubit pouze ona a ve druhém poločase její spoluhráčka Markéta Jeřábkova. A to bylo na plánované vysoké vítězství málo.

České házenkářky zvládly vstup do play off o mistrovství světa. V Mostě porazily Turecko 29:25

Číst článek

Češky rozhodně nepředvedly výkon dotýkající se hranice jejich možností. Přestože brzy vedly 5:1, nakonec o vítězství rozhodly až v poslední desetiminutovce, kdy se odlepily z vyrovnaného stavu.

„Jsme schopné hrát daleko líp, jen mě mrzí, že jsme to nepředvedly doma a neudělaly si náskok. Jsem ráda, že s průběhem, jaký zápas měl, jsme z toho vytloukly nějaký plus," cenila si výhry 29:25 a čtyřgólového náskoku před odvetou.

Odveta v Turecku slibuje napínavou zápletku. Česká reprezentantka se na ni ale příliš netěší z jiného důvodu. „Když se řekne Turecko, tak tam byl atentát. Když jsme jely do Francie týden po atentátu v Paříži, tak jsme taky měly obavy. Doufám, že co se týče sportu je to pořešené," věří.

Házená se hraje kvůli velkým šampionátům

„Na dovolenou bych tam nejela, jedeme tam za sportem. Nemyslím, že se tam něco stane, ale z takových zemí mám respekt," vysvětluje Michaela Hrbková.

Strach musí jít stranou. Ve hře je totiž atraktivní lákadlo v podobě účasti na světovém šampionátu. „MS je v Německu, pro mě je to speciální, protože hraju v Německu ligu, každé mistroství je zážitek a každý se tam chce dostat. Proč hrajeme házenou? Protože se chceme dostat na šampionát," burcuje Michaela Hrbková.

„Věřím, že se vzpamatujeme a předvedeme tam lepší zápas. Budeme bojovat do poslední minuty, abychom to urvaly my," věří před druhým duelem, který sehrají české házenkářky proti Turecku ve čtvrtek v Ankaře.

David Kalvas, vm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme