Házenkářky se musí před čtvrtfinálovým zápasem s Nizozemskem vypořádat s větším zájmem veřejnosti

Většího úspěchu ještě házenkářky v historii samostatného Česka nedosáhly. Na mistrovství světa v Německu jsou ve čtvrtfinále a ve středu se pokusí na turnaji zaskočit dalšího favorita, Nizozemsko. Pokud se jim to podaří, dočkají se asi ještě většího ohlasu, než jaký měla jejich předchozí výhra a postup přes Rumunsko. A to jak mezi fanoušky, tak v médiích a na sociálních sítích.

Lipsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České házenkářky při zápase s Německem

České házenkářky při zápase s Německem | Foto: Alžběta Vejrosotová chf.cz

„Dvoudenní sláva, bych to tak nazval,“ pousmál se trenér Jan Bašný nad zvýšeným zájmem o českou reprezentaci. A zaznamenaly ho i hráčky samotné.

„Podařil se nám neskutečný úspěch a jsem ráda, že jsme lidi k házené přitáhli, protože teď na čtvrtfinále potřebujeme nějakou tu podporu,“ říká pro Radiožurnál Michaela Hrbková, která dostala hodně zpráv i na sociálních sítích.

'Úplně všechny jsme brečely,' přiznává po senzační výhře nad Rumunskem házenkářka Hrbková

Číst článek

„Četly jsme strašně moc gratulací, všichni to komentovali všude na facebooku. V pokoji jsme si ani nepovídaly, jenom jsme tak listovaly a pak okolo druhé usnuly,“ popisuje Hrbková.

Všechny odezvy ale nebývají občas pozitivní, hlavně v různých diskusích na internetu.

„I kdybychom získaly zlato, tak stejně se tam najde pár lidí, kteří nám to budou závidět a budou nás pomlouvat. My si z toho nic neděláme, někdy si to samozřejmě čteme, ale úplně se z toho nehroutíme,“ přibližuje česká házenkářka.

Gól sekundu před koncem. České házenkářky porazily favoritky z Rumunska a slaví čtvrtfinále

Číst článek

Házená se dostala ve sportovní části na první místo, ať už v rádiu, v televizi, na webech, nebo v novinách. A to se tomuhle sportu v Česku moc nestává. Trenéři doteď nijak zvlášť nekontrolovali, jak házenkářky vnímají příspěvky nebo články o svých výkonech.

„Ono zase o nás tolik nikdo nepsal, takže to nebylo, že bychom to nějaký způsobem museli kontrolovat a tlumit nebo zakazovat. Ono to ani dost dobře nejde. Taková nějaká výchova, když je ten mediální zájem větší, tak by se na tom muselo nějak zapracovat,“ uvědomuje si Bašný.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme