Házenkářky v posledním zápase základní skupiny MS podlehly Maďarsku, v osmifinále je čekají Rumunky

České házenkářky ve svém posledním zápase základní skupiny mistrovství světa v Německu těsně nestačily na reprezentaci Maďarska a prohrály 29:30. V tabulce skupiny B skončily na čtvrtém místě a v osmifinále se utkají s Rumunkami, které ovládly skupinu A.

Bietigheim-Bissingen / Německo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České házenkářky v zápase proti Maďarkám

České házenkářky v zápase proti Maďarkám | Zdroj: ČTK

Rumunsko, které má v týmu nejlepší hráčku světa Cristinu Neaguovou, vyhrálo skupinu A v Trevíru. Češky s ním loni na evropském šampionátu dokázaly hrát vyrovnaně, podlehly o dva góly.

Skóre otevřely Maďarky a český tým dotahoval. Brankářka Lucie Satrapová sice chytila sedmičku, ale spoluhráčky toho nevyužily. Díky Ivetě Luzumové však držely krok a zásluhou Veroniky Malé šly do vedení. Potom přišla na hřiště Markéta Jeřábková a trefila se hned čtyřikrát. Za soupeřky skórovala Kovacsová.

Rozjetou Jeřábkovou pak Maďarky zfaulovaly a s krvácejícím zraněním musela opustit palubovku. Maďarky hrály ve čtyřech a Češky unikly na rozdíl čtyř gólů. Soupeřky ale vysunuly obranu, při vyloučení Kláry Maňákové dokázaly srovnat a později skóre otočit. Do šaten svěřenkyně trenéra Jana Bašného odcházely s tříbrankovým mankem.

Ve druhé půli se v brance objevila Petra Kudláčková. Maďarská obrana hrála velmi tvrdě, díky další dvojnásobné přesilovce se Češky dotáhly na jeden gól. Brankářka Birová si připsala několik zásahů, dvakrát ji však překonala Jeřábková a bylo srovnáno.

Potom ale dostala dvouminutový trest a Maďarky získaly čtyřbrankový náskok. I když se dvakrát prosadila Michaela Hrbková, soupeřky si vedení hlídaly. Přesto Češky dokázaly zápas v závěru zdramatizovat a stáhnout manko na jedinou trefu.

Maďarsko už ale těsnou výhru ve vypjaté koncovce udrželo. Češky tak mohly mrzet i čtyři neproměněné sedmimetrové hody.

Národní tým si v základní skupině v Bietigheimu-Bissingenu připsal v úvodu turnaje výhru nad Argentinou a potom zvítězil i nad Polskem. To mu i přes následující porážky od Švédska, Norska a Maďarska stačilo na postup do osmifinále.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme