Házenkářům vstup do mistrovství Evropy nevyšel, se Španělskem prohráli o 17 gólů

Úvodní zápas Skupiny D mistrovství Evropy mužů v házené čeští reprezentanti nezvládli, s obhájci stříbrných medailí ze Španělska prohráli vysoko 15:32.

Tento článek je více než rok starý.

Varaždín/Chorvatsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španěl Joan Canellas útočík

Španěl Joan Canellas útočík | Foto: Ognen Teofilovski | Zdroj: Reuters

Reprezentanti ve svém úvodním vystoupení v základní skupině D ve Varaždínu proti obhájcům stříbra nezachytili už začátek a po celý zápas za soupeřem ve všech činnostech zaostávali. V druhé půli dali jen šest branek.

Český ofenzivní prapor držel Kašpárek, který při svém debutu na velké akci ukázal velké sebevědomí a v první půli zaznamenal pět branek. Ani to ale outsiderovi nestačilo a Španělé si v klidu vybudovali ještě do přestávky už sedmigólový náskok.

Už před druhým dějstvím tak bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. Favorit i po pauze začal lépe a ve 42. minutě Gurbindo upravil už na dvouciferný rozdíl 22:12. Trenéři Filip s Kubešem se snažili nabudit tým oddychovým časem, ale Španělé dál navyšovali vedení.

Hra českého celku se totálně rozpadla a favorité si na palubovce dělali, co chtěli. Až Stehlík utnul 14 minut trvající střelecké trápení outsidera, mezitím si obhájci stříbra vypracovali už patnáctigólový náskok, který ještě narostl.

V dalším utkání skupiny změří svěřenci trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše v pondělí síly s úřadujícími olympijskými vítězi Dány a ve středu nastoupí proti Maďarsku. Do další fáze šampionátu postoupí první tři týmy z každé skupiny.

Reprezentace startuje na velké akci poprvé od mistrovství světa v roce 2015 v Kataru. Českým maximem na Euru je šesté místo z roku 1996, na minulém evropském šampionátu předloni tým chyběl.

Utkání skupiny D mistrovství Evropy házenkářů ve Varaždínu:
Španělsko - ČR 32:15 (16:9)
Sestava a branky ČR: Mrkva, Galia - Kašpárek 5, Zdráhala 3/2, Hrstka, Horák, Stehlík, Číp, Mubenzem, Kasal a Zeman po 1, Bečvář, Landa, Kotrč, Petrovský, Sviták.
Nejvíce branek Španělska: Rivera 5/4, Entrerríos a Solé po 5. Rozhodčí: Santos, Fonseca (oba Portug.). Sedmimetrové hody: 6/5 - 2/2. Vyloučení: 2:4.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme