Hilgertová si vybojovala čtvrté místo v reprezentaci, pojede závody Světového poháru

Kajakářka Štěpánka Hilgertová pojede alespoň Světové poháry ve vodním slalomu. Na čtvrté místo v nominaci se dvojnásobná olympijská vítězka dostala díky dnešní druhé pozici v závěrečném nominačním závodě na Trnávce u Želivi. Kvůli jednomu dotyku branky nestačila jen na úřadující mistryni světa Kateřinu Kudějovou.

Tento článek je více než rok starý.

Trnávka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Štěpánka Hilgertová při SP ve Velké Británii

Štěpánka Hilgertová při SP ve Velké Británii | Foto: Martin Kovařík

Devětačtyřicetiletá Hilgertová získala stejně bodů jako Barbora Valíková, ale menší procentuální odstupy za vítězkou nakonec rozhodly v její prospěch. Má jistotu startu v prvních třech dílech Světového poháru. Pokud by pak byla v průběžném pořadí seriálu nejhorší z českých kajakářek, mohla by ji pro zbytek sezony nahradit závodnice do 23 let.

Hilgertová se nekvalifikovala na MS ani ME, reprezentovat bude její neteř Amálie

Číst článek

Už po třetím kvalifikačním závodě bylo jasné, že tři místa pro evropský a světový šampionát mezi kajakářkami obsadí Kudějová, Karolína Galušková a Amálie Hilgertová, devatenáctiletá neteř slavnější Štěpánky.

Mezi kajakáři pojede pouze Světové poháry stříbrný olympijský medailista z Londýna Vavřinec Hradilek. V nominaci skončil čtvrtý za předkvalifikovaným bronzovým olympijským medailistou Jiřím Prskavcem, Ondřejem Tunkou a Vítem Přindišem, kteří si zajistili účast na MS a ME.

Dnešní páté místo pomohlo k nominaci v kategorii kanoistů juniorskému mistru Evropy a vicemistru světa z loňského roku Matyáši Lhotovi. Pouze na čtvrté místo se dnešní výhrou posunul Václav Chaloupka. Kvůli větším odstupům za vítězi v jednotlivých závodech zůstal za Michalem Jáněm.

Na ME a MS budou deblkanoím ve složení Ondřej Karlovský, Jakub Jáně a Jonáš Kašpar, Marek Šindler krýt záda Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň. Díky menším odstupům odsunuli na čtvrtou příčku Vojtěcha a Tomáše Hegerovy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme