Hokejbalové mistrovství světa začíná v Pardubicích. Česká reprezentace chce útočit na medaile

Znovu po šesti letech chce český hokejbalový tým ovládnout mistrovství světa. Naposledy se mu to podařilo v roce 2011 v Bratislavě. Doposud pokud Česká republika hostila mistrovství, získalo domácí mužstvo zlato. První soupeřem pro Čechy pak budou ve čtvrtek stále se zlepšující švýcarští hráči.

Tento článek je více než rok starý.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejbalisté slaví titul světových šampionů

Čeští hokejbalisté slaví titul světových šampionů | Foto: Jan Donauschachtl

Češi patří v hokejbalu ke světové elitě a medaile z vrcholných akcí vozí pravidelně. Pokusí se to zopakovat i letos na domácím světovém šampionátu v Pardubicích.

„Poslední tři šampionáty, co jsem byl, tak vždycky byla medaile. Vlastně i ty předchozí šampionáty končily medailí takže si myslím že velice dobře," odpovídá na otázku Radiožurnálu o úspěšnosti reprezentace útočník národního týmu Jan Bílý.

„Tým určitě myslí na medaili. Nakonec která to bude nebo nebude, nevím. Jedeme sem s tím, že chceme skončit co nejvýš," netají se českými ambicemi Bílý.

První překážkou pro český výběr budou ve čtvrtek hráči Švýcarska. Ti na svou medaili z mistrovství světa sice stále čekají ale jejich výkonnost jde stále nahoru, a tak pro české hráče rozhodně nebudou lehkým soupeřem.

„Švýcarsko se rok od roku zlepšuje. My jsme s nimi hráli za dva roky asi čtyři zápasy a byly vždy dost vyrovnané. Čekám hodně vyrovnaný boj, mají velmi propracovanou defenzivu a nebezpečné brejky," varuje před hlavními zbraněmi soupeře asistent trenéra Tomáš Friml.

Národní tým sehraje celkem tři zápasy ve třech dnech. Start do turnaje bude tedy jedním z klíčových prvků pro další postup.

„Je to rozhodně důležitý. Je to první start na mistrovství a je důležité získat takovou tu pohodu. Pro nás je tedy určitě důležité, když vyhrajeme. Nebudeme se pak muset strachovat, že jsme prohráli" dodává Friml.

Ota Gutwirth, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme