Holky jsou zvyklé vyhrávat, říká volejbalistka Havelková. Opora se po zranění vrátila na boj o MS

Sedm let si české volejbalistky nezahrály na mistrovství světa. Čekání chtějí ukončit v dodatečné kvalifikaci. V Nizozemsku se pokusí obsadit jedno ze dvou postupových míst v šestičlenné skupině. Pomoci by k tomu měly i dvě zkušené opory Aneta Havlíčková s Helenou Havelkovou.

Rotterdam Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalistka Helena Havelková

Volejbalistka Helena Havelková | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Bývávaly jsme nejmladší, teď už jsme nejstarší. Bohužel to letí,“ směje se Helena Havelková, která se do národního týmu vrací po zranění. „Připojila jsem se před deseti dny a nálada je tu výborná. Tým drží spolu a věřím, že se to ukáže.“

„Holky jsou zvyklé vyhrávat, kromě posledních dvou zápasů, ale myslím si, že cíle jsou nastavené vysoko,“ dodává Havelková.

Kolocová s Kvapilovou ve finále neuspěly a z evropského šampionátu mají stříbro

Číst článek

Společně s Anetou Havlíčkovou jsou jedinými pamětnicemi účasti českého týmu na mistrovství světa z roku 2010.

„Motivace je veliká, i když víme, že ta cesta není vůbec jednoduchá. Chtěli bychom se tam znova podívat, protože je to dost dlouho, co byl český ženský volejbal na mistrovství světa,“ zasní se Aneta Havlíčková.

Národní tým ale rozhodně nechce v kvalifikaci spoléhat na osobnosti ze svého středu. Vybojovat vysněné postupovou příčku, tedy skončit do druhého místa, může jedině týmovým pojetím.

Začínají proti Belgii

„Nedá se hrát na individuality typu jednoho jména. Je důležité to směrovat týmově, aby byla dobrá nálada, agresivní a nabuzená. Na malá ‚kdyby‘ už se nehraje. Holky jsou chytré a pracovité, tohle je jediná cesta, projít jako tým,“ je přesvědčen trenér Zdeněk Pommer.

Českým volejbalistkám patří po letních turnajích Grand Prix ve světovém žebříčku 23. místo. Nejvýš ze soupeřů je osmé Nizozemsko, Belgie je třináctá a o tři místa za ní je Bulharsko.

Turnaj pro český tým začne dnes v 17 hodin duelem s Belgií. V dalších dnech se pak postupně utká s Bulharskem, Nizozemskem, Řeckem a Slovinskem.

Petr Kadeřábek, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme