Vítězství o 10 minut. Kulhavý s Američanem Grottsem ovládli Cape Epic, Hynek je druhý

Biker Jaroslav Kulhavý potřetí v kariéře ovládl etapový závod Cape Epic. Spolu s Američanem Howardem Grottsem mají v cíli sedmé etapy náskok téměř 10 minut před česko-rakouskou dvojicí Hynek, Lakata.

Tento článek je více než rok starý.

Wellington/Jihoafrická republika Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Kulhavý (vpravo) vyhrál Cape Epic potřetí v kariéře, poprvé s Howardem Grottsem

Jaroslav Kulhavý | Foto: EPA-EFE | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Po 658 kilometrech rozdělených do sedmi etap se Jaroslav Kulhavý radoval ze svého třetího celkového vítězství na Cape Epic. V letech 2013 a 2015 ovládl náročný závod horských kol se Švýcarem Christophem Sauserem, letos byl jeho parťákem nově Američan Howard Grotts.

658 kilometrů divočinou. 'Hezčí a větší cyklistika,' těší se Kulhavý na Cape Epic

Číst článek

Česko-americká dvojice se dostala vedení po čtvrté etapě a od té doby jen navyšovala svůj náskok, celkově trať Kulhavý s Grottsem zvládli za 25 hodin, 29 minut a 48 sekund. O 9 minut a 39 sekund rychleji než druhá nejrychlejší dvojice.

I v té závodil Čech. Kristin Hynek spolu se spolu s Rakušanem Albanem Lakatou v poslední etapě dostali před německo-brazilskou dvojici Fumic, Avancini a skončili celkově druzí.

Kategorii Masters dominovali Ondřej Fojtík s Italem Massimem Debertolisem. Celkově skončili na 25. místě. Kategorii jezdců nad 40 let ovládli o 11 a půl minuty.

Závod dvojic na horských kolech Cape Epic v JAR - 7. etapa (67 km):
1. Rabensteiner, Casagrande (It.) 2:47:38, 2. Kulhavý, Grotts (ČR/USA) -48, 3. Guerra, Pinto (Šp./Portug.) -1:11, 4. Hynek, Lakata (ČR/Rak.) -1:39.
Konečné pořadí: 1. Kulhavý, Grotts 25:29:49, 2. Hynek, Lakata -9:39, 3. Fumic, Avancini (Něm./Braz.) -13:13.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme