MS bikerek překvapivě vyhrála Američanka Courtneyová, Švýcarka Neffová je bez medaile

Američanka Kate Courtneyová ovládla závod žen na mistrovství světa horských kol ve Švýcarském Lenzerheide. Dvaadvacetiletá cyklistka ve Švýcarsku v posledním kole udolala Dánku Anniku Langvadovou.

Tento článek je více než rok starý.

Lenzerheide/Švýcarsko (Aktualizováno: 15:17 8. 9. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kate Courtneyová se zlatou medailí.

Kate Courtneyová se zlatou medailí. | Foto: Gian Ehrenzeller | Zdroj: ČTK/AP

V průběhu závodu měla Kate Cournteyová na první místo téměř minutovou ztrátu. Vedoucí pozici dlouho okupovala mistryně světa z Nového Města 2016 Anikka Langvadová.

‚Chci se srovnávat s nejlepšími.‘ Jaroslav Kulhavý plánuje zachránit sezonu na mistrovství světa

Číst článek

Dánská zubařka ale od třetího kola začala svůj náskok ztrácet a nejvýrazněji se přibližovala právě loňská vicemistryně světa do 23 let Kate Courtneyová. Při nájezdu do posledního kola už jely obě bikerky spolu.

Do cíle zbývalo 2,5 kilometru. Annika Langvadová zvolila v lesní pasáži okruhu jinou stopu než v předchozích šesti kolech, a to se jí vymstila. Zkušená Dánka musela sesednout, Američanka se kolem nic prohnala a začala si budovat náskok.

Kate Courtneyová dojela do cíle s náskokem 40 sekund před svou zkušenější týmovou kolegyní a ve své první sezoně v elitní kategorii získala světové zlato.

„Byl to dnes velmi těsný závod. Snažila jsem se udržovat průběžně co nejmenší odstup, jet pořád stejně a zůstat pozitivně naladěná. Když jsem se k Annice dotáhla, bylo třeba jet chytře. Věřila jsem, že má chvíle přijde. A opravdu přišla,“ uvedla v rozhovoru pro web Mezinárodní cyklistické unie Courtneyová, která má za sebou první sezonu mezi elitou. Loni byla na světovém šampionátu druhá v závodě žen do 23 let.

Obhájkyně titulu Jolanda Neffová na domácí trati další zlato nepřidala, dojela až čtvrtá s dvouminutovou ztrátou. Bronz bere Kanaďanka Emily Battyová.

Nejlepší ze tří Češek v závodě skončila 18. Jitka Škarnitzlová. Vrcholem sobotního programu je závod elitní kategorie mužů, který začíná v půl čtvrté odpoledne.

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme